Mlékárna: cítíme se velmi poškozeni Novou a LN! Váhu jsme nesnížili

Praha - Choceňská mlékárna se cítí velmi poškozena nařčením o obchodnických „fintách“ ve smyslu postupného snižování objemu výrobků při zachování stávající ceny. Korektní jednání s dodavateli, maximální transparentnost, rozeznatelnost a čitelnost pro spotřebitele jsou jednoznačné poznávací prvky Choceňské mlékárny. „Publikované články v Lidových novinách, na serveru lidovky.cz, velmi tendenční a neověřená reportáž televize Nova a zveřejnění těchto informací na tn.cz, nás velmi poškozují. V celé obchodní síti prodáváme naše produkty ve stejném balení,“ říká Pavel Marek, ředitel Choceňské mlékárny a rázně se ohrazuje proti lživému nařčení zmíněných médií. „Naši zákazníci nemusí mít obavy. Choceňské pomazánkové máslo prodáváme stále ve stejném balení, tj. 200 g.“

Spotřebitelé, kteří si kupují výrobky Choceňské mlékárny, nemusí mít nejmenší obavy. Dle ujištění Pavla Marka, ředitele Choceňské mlékárny, nedošlo k žádné změně v objemu balení či změně cenové politiky u jakéhokoliv výrobku. „Jsme velmi rádi, že máme široký okruh stálých příznivců a v žádném případě je nechceme klamat," říká Pavel Marek a zároveň dodává, že všechny změny jsou vždy ve prospěch zákazníků. Choceňská mlékárna využívá regionálních dodavatelů z východních Čech a Orlických hor, každoročně je oceňována na oborových, gastronomických nebo potravinářských soutěžích. „Choceňská mlékárna je lídrem trhu pomazánkového másla a něco podobného bychom si k našim zákazníkům nedovolili," ujistil spotřebitele Pavel Marek.

Choceňská mlékárna požaduje od obou zmíněných médií adekvátní omluvu v rozsahu a na místech, kde byla zveřejněna původní nepřesná a nekorektní informace. „Žádám zmíněné redaktorky či tituly, aby nám a zároveň svým čtenářům ukázali rozdílné kelímky pomazánkového másla od Choceňské mlékárny," vyzývá Lidové noviny a TV Nova Pavel Marek.

Místo, aby média podporovala české produkty a nezávislé české producenty, děje se pravý opak. „Apelujeme na prověřování všech informací v dostatečné míře, aby se nic podobného nemohlo již nikdy opakovat. Stejně jako my dodržujeme všechny zákonné normy, je dle našeho názoru ověření zdroje jedním z nejzákladnějších novinářských úkolů," zakončuje Pavel Marek.

Související

Pomazánkové máslo

EU Česku zakázala pomazánkové máslo. Jak si lidé zvykli na nové?

Změna názvu pomazánkového másla na tradiční pomazánkové se v prodejích Choceňské mlékárny neprojevila. Navíc původní pojmenování lidé používají běžně dál, i když nařízení Soudního dvora EU trvá již pět let, konkrétně od dubna 2014. ČTK to řekl ředitel mlékárny Pavel Marek.
Pomazánkové máslo

Žárovky, igelitky, vysavače i máslo. Co vše nám EU zakázala?

Členství v Evropské unii přináší řadu výhod a pro Českou republiku zejména těch ekonomických a finančních. Má ale i své stinné stránky, z nichž některé pociťují občané více, než jiné. A mezi ty, které rezonují společností nejvíce, patří především zákazy.

Více souvisejících

Pomazánkové máslo potraviny jídlo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy