Aqualand Moravia, největší vlna zábavy a dobrodružství v ČR otvírá 1. srpna

Pasohlávky - Aqualand Moravia, nejmodernější zábavní park v České republice situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, slavnostně otevře své brány všem milovníkům vodních atrakcí ve čtvrtek 1. srpna.

„Aqualand Moravia je projekt s řadou atributů, které ho činí jedinečným, ať už se jedná o vodní atrakce první svého druhu u nás, velikost vodní plochy nebo širokou nabídku služeb a doplňkových aktivit," říká Gerhard Walter, provozní ředitel Aqualandu Moravia, a dodává: „Kvalita je pro nás prvořadá, spolupracujeme s předními odborníky, reflektujeme nové technologie a chceme návštěvníkům nabídnout to nejlepší na poli vodní zábavy."

Unikátní bude také design interiéru, který je s ohledem na historický kontext vázaný k místu inspirován obdobím římských lázní, postavených ve druhém století za vlády císaře Marka Aurelia desátou římskou legií. „Dynamiku a atraktivitu interiéru dotváří moderní technologie video mappingu, jehož zpracování se ujal scénograf Městského divadla Brno Petr Hloušek. Ten je také autorem interiérových částí restaurací a dětského koutku," uvedl René Kloos, marketingový ředitel Aqualandu Moravia. V plném proudu jsou přípravy na slavnostní otevření. „Děti i dospělí se mohou těšit na pestrý zábavní program a řadu animačních aktivit, a to nejen v průběhu prvních dnů provozu," dodal René Kloos.

Areál o rozloze téměř 6 ha s celoročním provozem nabídne celkem 12 tobogánů a skluzavek s celkovou délkou bezmála 1 km a 7 vnitřních a vnějších bazénů o výměře 3000 m2. Unikátní budou adrenalinové rodinné atrakce Propast a Boomerango určené pro 3místné rafty, které mohou návštěvníci v ČR vyzkoušet vůbec poprvé. Mezi tobogány bude také oblíbená Divoká řeka, U wawe, Kamikadze nebo Supercrater. Nebudou chybět dětská hřiště, 4 bary a 2 restaurace.

Velkorysé wellness na ploše 2500 m2 pak nabídne 9 typů saun, 4 vířivky, sluneční a římské lázně nebo kryokomoru, která je určena k provádění léčebných postupů formou systémové kryoterapie při teplotách -110 C až -140 C. Vyznavači relaxace se mohou těšit také na solnou nebo aroma lázeň, balneo vany nebo ledovou studnu s ledovou tříští, která slouží k atraktivnímu ochlazování těla v rámci saunové procedury. Pro relaxační bazény a wellness procedury bude využita voda s vysokým obsahem sirovodíku a minerálních látek z geotermálního vrtu Mušov dosahující teploty až 46C. Zdroj geotermální vody, který má Osvědčení přírodního léčivého zdroje Ministerstva zdravotnictví ČR, je u nás zcela ojedinělý a je mj. vhodný k využití pro léčbu indikací u nemocí pohybového aparátu nebo kožních, ženských a urologických onemocnění.

O projektu Aqualand Moravia

Aqualand Moravia v Pasohlávkách bude patřit k nejmodernějším zábavním parkům s celoročním provozem na území České republiky. Investorem a provozovatelem je brněnská společnost ŽS Real, a.s. Projekt je spolufinancován z ERDF prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Dopravní dostupnost a kapacita

Aqualand Moravia se nachází přibližně 20 minut cesty autem z Brna, na severním břehu nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek. Maximální kapacita je 8000 návštěvníků denně. Parkování bude zajištěno na parkovišti pro 350 osobních automobilů a 9 autobusů. Pro návštěvníky z Brna bude od zahájení provozu fungovat bezplatná kyvadlová autobusová linka.

Související

Aqualand Moravia.

Aqualand Moravia zažil v roce 2021 rekordní letní sezónu, plánuje investice za miliardu korun

Aqualand Moravia zažil v uplynulém roce 2021 nejúspěšnější letní sezónu za dobu své existence. Ačkoliv měla na celkovou návštěvnost vliv pandemie, a s ní související omezení, hlásí největší český aquapark téměř stejný počet návštěvníků jako v roce 2020. Omezení a uzavírky přitom ovlivnily polovinu roku. Návštěvnost se podařilo „dohnat“ díky novinkám, které opět rozšířily kapacitu areálu. Za rok 2021 aquapark otevřel nový dětský hrad, čímž dokončil první etapu rozšiřování, jenž v součtu vyšla na 200 milionů korun. Nyní jej čeká v následujících třech letech další významné rozšíření s investicemi v hodnotě miliardy korun. Hlavním nováčkem přitom bude nový hotel. Dokončit se má také nový parkovací dům.
Brno

Někteří podnikatelé v turistickém ruchu na jižní Moravě skončí

Nynější stav působí podnikatelům v turistickém ruchu na jižní Moravě mnohamilionové ztráty. I za předpokladu, že se na přelomu května a června otevřou památky, hotely a další instituce, dá se podle analýzy Centrály cestovního ruchu jižní Moravy očekávat, že některé z nich provoz ukončí. Čím déle budou restrikce kvůli šíření nemoci covid-19 trvat, tím více podnikatelů skončí, řekla ČTK ředitelka Centrály Pavla Pelánová.

Více souvisejících

Aqualand Moravia aquapark

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy