Provozovatel TV Nova zažívá těžké časy. Loni mu klesly tržby i zisk

Praha - Společnosti CET 21, která drží licence televizních programů skupiny Nova, loni klesl zisk na 54 milionů korun z 338,4 milionu v roce 2011. Vyplývá to z účetní závěrky uložené ve Sbírce listin. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb se snížily na 4,78 miliardy z předloňských 5,16 miliardy Kč.

Některé údaje o loňském hospodaření již byly součástí únorové zprávy o výsledcích mateřské společnosti Central European Media Enterprises (CME), podle které výnosy z televizního vysílání v Česku klesly o 15,7 procenta na 241 milionů dolarů (asi 4,7 miliardy Kč). Propad tržeb podle tehdejších prohlášení analytiků odrážel mimo jiné pokles reklamních výdajů a také oslabení koruny vůči dolaru.Investoři vzhledem k letošní změně obchodní politiky společnosti ale především čekají, jaké výsledky mediální skupina vykáže v letošním roce. V prvním čtvrtletí CME v Česku zaznamenala pokles tržeb na 36,8 milionu dolarů po loňských 58,96 milionu a provozní výsledek před odpisy a amortizací (OIBDA) se přehoupl do ztráty 6,7 milionu dolarů po zisku 23,3 milionu v loňském prvním čtvrtletí. Projevilo se tak zejména otálení některých zákazníků při podpisu smluv na nákup reklamního času. Podle informací médií se ale Nově v posledních měsících daří některé klienty lákat zpět, což by mohlo předchozí pokles výnosů zmírnit.Podle aktuálně zveřejněné závěrky měla CET 21 v loňském roce 654 zaměstnanců, z toho 65 pracovalo ve vedení společnosti. Náklady na zaměstnance činily 593,8 milionu korun. Odměny statutárním orgánům nebyly v loňském roce vypláceny, předloni to byly asi čtyři miliony korun.Společnost podle účetní závěrky měla ke konci loňského roku záporný vlastní kapitál ve výši 1,46 miliardy korun. "Záporný vlastní kapitál je zejména důsledkem snížení hodnoty investice v CME Slovak Holdings metodou ekvivalence o 3,132 miliardy korun v roce 2012. Společnost CME Media Enterprises, společník společnosti, poskytla v průběhu ledna až dubna 2013 ve třech platbách příplatek do vlastního kapitálu v celkové výši 121,5 milionu eur (3,139 miliardy korun)," uvedla auditorská společnost.CET 21 zároveň zveřejnila takzvanou zahajovací rozvahu pro letošní rok, ve které se promítlo sloučení s produkční firmou Media Pro Pictures (MPP). Výsledkem této operace bylo spojení všech provozních činností mediální skupiny v tuzemsku pod jedno vedení.

CET 21 je česká a slovenská mediální společnost vlastnící licence na televizní kanály TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, MTV Czech, Smíchov, Telka . Na Slovensku vysílá TV Markíza a TV Doma. Od 1. 1. 2012 je součástí skupiny CET 21 i zpravodajská agentura Mediafax.

Společnost CET 21 má maticovou strukturu řízení, což znamená, že jsou jednotlivé složky v rámci firmy téměř nezávislými jednotkami. Dále se profiluje jako producentské centrum.

Majitelem společnosti je mediální konglomerát CME (Central European Media Enterprises Ltd), v čele s Adrianem Sarbu. Provozované televizní stanice:TV Nova - všeobecný program zaměřený na zábavu a rodinu (od roku 1994)Nova Cinema - filmový kanál vysílající i nejnovější seriály (od roku 2007)Nova Sport - sportovní kanál, původně Galaxie Sport (jako Nova Sport od roku 2008)MTV Czech - hudební a lifestyle kanál (od roku 2009)TV Doma - slovenský kanál pro ženy (od roku 2009)TV Markíza - všeobecný program zaměřený na zábavu a rodinuSmíchov - kanál zaměřený na humor (od roku 2012)Telka - vysílá pouze pořady z původní tvorby TV Nova HD - Nova HD je HD verze TV Nova

Související

Ilustrační foto

Provozovatel Novy loni snížil ztrátu, tržby vzrostly

Praha - Společnost CET 21, která provozuje televizní stanice ze skupiny Nova, zveřejnila výroční zprávu o hospodaření. Jak se zdá, firmě se daří. Loni snížila ztrátu na 582,7 milionu korun z 1,78 miliardy o rok dřív. Tržby za prodej výrobků a služeb firmě vzrostly téměř o 24 procent na 4,24 miliardy korun.
Ilustrační fotografie

Sledovanost má měřit Mediaresearch, Nova se bouří

Praha - Společnost CET 21 neuznává čtvrteční podpis smlouvy se společností Mediaresearch jednatelkou ATO Vlastou Roškotovou. Jednatelka ATO se tímto krokem dopustila protiprávního jednání a závažným způsobem překročila svoje pravomoci v rámci ATO, uvedla Marie Fianová z tiskového oddělení TV Nova.

Více souvisejících

cet 21 TV Nova

Aktuálně se děje

včera

včera

Petr Pavel

Prezident Pavel se zranil na motorce. Je v nemocnici

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale bude nutné krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Tuto informaci dnes večer zveřejnila prezidentská kancelář na sociální síti X. 

včera

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Orbán: Maďarské tajné služby mají informace o atentátu na Fica

Maďarské tajné služby jsou v neustálém kontaktu se slovenskými tajnými službami, jakož i se službami jiných zemí, například v rámci sítě evropských zemí či členských zemí NATO. Maďarsko tak má informace o tom, co se stalo při atentátu na předsedu slovenské vlády Roberta Fica.

včera

Jiřina Ekrt Jirušková

Jak se chovají Češi na dovolené? Rádi si připlatí za luxusnější služby, říká manažerka cestovky

V posledních letech je vidět rostoucí zájem o nákup dovolených mezi seniory. Meziročně se zdvojnásobil počet lidí ve věku nad 70 let, kteří si objednali letní zájezd. Obecně pak platí, že v České republice roste zájem o dovolené a zájem nesnížily ani vyšší životní náklady. Loňské predikce ekonomů, kteří vyhrožovaly propadem zájmu o dovolené se nenaplnil, zájezdy se kupují vesele dál. Češi si naopak rádi připlatí za luxusnější dovolenkové zážitky, ať už jde o dopravu letadlem či all inclusive služby, říká v rozhovoru PR managerka Invia.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Uznání Palestiny bude mít "vážné důsledky", varuje Izrael

Rozhodnutí vlád Irska, Norska a Španělska uznat palestinský stát bude mít "vážné důsledky" pro jejich vztahy s Izraelem. Po předvolání jejich velvyslanců to ve čtvrtek oznámilo izraelské ministerstvo zahraničních věcí, informuje agentura AP.

včera

včera

včera

včera

Oslo

Pohár trpělivosti přetekl. Norsko uzavře hranice Rusům

Norská vláda od 29. května zavede dodatečná omezení vstupu pro občany Ruska, kteří cestují do Norska za turistikou nebo "jinými nepodstatnými účely". Informace byla zveřejněna ve středu na webových stránkách kabinetu, jak uvádí agentura Reuters.

včera

včera

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu

Den D se blíží. O osudu Pásma Gazy se rozhodne už v pátek

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) oznámil, že v pátek 24. května v 15:00 SELČ vydá rozhodnutí o žádosti Jihoafrické republiky (JAR) nařídit Izraeli zastavení vojenské operace v Pásmu Gazy, včetně města Rafah na jihu této palestinské enklávy. Informaci přinesla agentura AFP.

včera

včera

včera

Počasí

Počasí: V Česku udeří silné bouřky, varovali meteorologové

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

včera

včera

Rusko zaútočilo na město Cherson. Ukrajina poslala rakety na Belgorod

Město Cherson na jihu Ukrajiny se ve čtvrtek ráno stalo terčem ruské palby. O incidentu informoval gubernátor Chersonské oblasti Roman Mročko. Ve zprávě na síti Telegram uvedl, že exploze byly slyšet v částech města poblíž řeky Dněpr.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy