Subway plánuje otevřít ve střední Evropě 35 restaurací

Praha - Jeden z největších fast-foodových řetězců na světě, společnost Subway, plánuje letos otevřít v pěti zemích střední a východní Evropy 35 nových restaurací. V České republice chce franšízová síť vybudovat pět nových restaurací a dostat se tak na celkově 15 prodejen sendvičů, uvedla firma ve čtvrtek.

Nejvíce nových restaurací, zhruba 20, chce letos otevřít řetězec Subway v Polsku. Další nové pobočky chce síť otevřít také na Slovensku a v Maďarsku.

"Tři z pěti nových restaurací v Česku plánujeme otevřít v Praze. Již jsou rozjednány lokality Chodov a Smíchov," upřesnil manažer rozvoje sítě Subway pro střední a východní Evropu Martin Princ. Do pěti let chce mít síť restaurací rychlého občerstvení Subway v tuzemsku na 55 restaurací, všechny přitom bude provozovat na principu franšízingu, tedy prodejem licencí.

Oproti roku 2009 očekává letos franšízová síť Subway mírné oživení trhu. "Předpokládáme, že s mírným oživením ekonomiky se také zvýší prodej sendvičů. Prodej v našich restauracích v Česku by se měl letos zvýšit zhruba o tři procenta. Přibližně stejně by měly vzrůst zisky našich franšízantů," uvedl Princ.

V loňském roce otevřela síť Subway v Česku pět restaurací. V celé střední a východní Evropě to bylo 53 nových restaurací, plánovala přitom necelých 30. Nejvíce se řetězec Subway prosadil v Rusku, kde otevřel 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19 novými restauracemi.

Subway založili v roce 1965 v Milfordu Fred DeLuca a Peter Buck. V současnosti je řetězec svíce než 32 tisíci restauracemi v 91 zemích největším franšízovým řetězcem orientovaným na prodej dlouhých sendvičů na světě. V 18 zemích světa největším na trhu co do počtu otevřených restaurací.

Související

Restaurace Subway v Opavě

Restaurace Subway nově otevřeny u D1 a v Opavě

Brno - Nově otevřená restaurace Subway ve Velkém Meziříčí dokazuje, že je mezi řidiči zájem o kvalitní a zdravější stravování. Zákazníci si k pobočce u sjezdu 146 rychle našli cestu, ačkoli se nenachází u žádného odpočívadla či benzinové pumpy. Druhá restaurace byla otevřena v Opavě. Je jedenáctá na Moravě a ve Slezsku a sedmnáctá v České republice. Celoevropsky oslavila v říjnu značka Subway překročení počtu 4500 restaurací.

Více souvisejících

subway fastfood

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy