Finanční rezervu na účtu vám zajistí revolvingový úvěr

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Toto je komerční sdělení. Server EuroZpravy.cz neovlivňuje obsah komerčních sdělení a není jejich autorem.

Patříte mezi ty, kteří netouží po klasickém spotřebitelském úvěru, ale přesto by se vám hodilo mít na účtu určitou finanční rezervu například pro zařízení domácnosti? Využijte revolvingového úvěru. Revolvingový úvěr je vlastně typ spotřebitelského úvěru. Pokud si zažádáte o revolvingový úvěr na určitou částku u nějaké finanční společnosti a úvěr vám je schválen, získáte vlastně stálou finanční rezervu na svůj účet, kterou můžete čerpat celou až do výše smluvené částky nebo pouze část nebo si nemusíte půjčovat prostředky vůbec a rezerva vám zůstává na účtu. Pokud úvěr čerpáte a pak ho zase splatíte, můžete si peníze opět půjčit. Pokud nečerpáte žádné peníze, neplatíte ani žádné splátky. Některé firmy nabízí také možnost úvěr mimořádně jednorázově splatit, aniž byste museli platit nějaké sankce za předčasné splacení. Jejich hlavní výhodou oproti spotřebitelským úvěrům je, že můžete nakupovat více výrobků ve více časových obdobích bez nutnosti podepisovat smlouvy.

Je pro vás revolvingový úvěr vhodný?Velmi často revolvingový úvěr využívají podnikatelé k nákupu zásob, nebo pokud mají nějaké pohledávky. V okamžiku, kdy například dostanou zaplaceno od svých odběratelů za své zboží, úvěr splatí a opět mají finanční rezervu na účtu. Stále častěji ale revolvingového úvěru využívají i klienti k běžným nákupům.

Podle údajů společnosti COFIDIS, která revolvingové úvěry poskytuje, si klienti půjčují nejčastěji na bydlení a zařízení domácnosti. K tomuto účelu tento úvěr využívá 26 procent klientů. Dalších devatenáct procent ho využívá ke koupi nábytku. Třetím nejčastějším důvodem stojícím za rozhodnutím vzít si úvěr je koupě pračky, ledničky, sporáku a dalších druhů bílé techniky. Za tímto účelem si půjčku bere dvanáct procent zákazníků. Půjčené finanční prostředky bývají využívané také ke koupi elektroniky a spotřebního zboží.

Co je nutné k založení revolvingového úvěru?Požadavky jednotlivých finančních společností se liší, ale jako u většiny finančních úvěrů, i u revolvingového úvěru po vás bude finanční společnost určitě požadovat, abyste splňovali určitou bonitu. Tedy abyste byli schopni úvěr řádně splácet. Bude vám také nahlížet do rejstříku dlužníků.

* Příklad

 Mladý pár se rozhodne pro rekonstrukci kuchyně.

Požádá o úvěr ve výši 70 000 Kč. Vyčerpá najednou celých 70 000 Kč. Jejich minimální měsíční splátka bude činit podle výpočtu 2 100 Kč.Během rekonstrukce postupně splácí minimální splátku 2 100 Kč. Po půl roce se rozhodne ještě také nakoupit kuchyňské nádobí. Za tu dobu již splatil šest splátek po 2 100 Kč. Z těchto splátek se měsíčně odečítá pouze úrok (popřípadě pojištění) a zbylou částkou si klient snižuje svoji dlužnou částku a tyto vrácené peníze si může znovu vypůjčit. To znamená, že pokud se mladý pár rozhodne například ještě pro nákup nádobí, může si opět vypůjčit z částky, kterou za předchozích šest měsíců splatil. Z tabulky níže vyplývá, že po půl roce si mladý pár může opět vypůjčit 5 528 Kč.

 

Jak budou vypadat měsíční splátky? (při úrokové sazbě 1,74%)
  splátka
z toho úroky Částka, kterou je možno si znovu půjčit každý měsíc
zbývá doplatit
1. měsíc
2100 1218 882 69118
2. měsíc 2100
1203 +897
68221 3. měsíc
2100 1187
+913 67308
4. měsíc 2100 1171 +929
66379
5. měsíc
2100 1155
+945 65434
6. měsíc 2100
1139 +962
64472
     
= 5528 Kč  

 

Pozn.: Údaje vychází z výpočtu společnosti COFIDIS, která je specialistou v poskytování spotřebitelských úvěrů na dálku. Společnost COFIDIS s. r. o. působí na českém trhu již od roku 2004 a v červnu 2009 byla ohodnocena v nezávislém průzkumu největších nebankovních firem v ČR, který provedla společnost Člověk v tísni ve spolupráci se SOS Sdružením obrany spotřebitelů, jako nejméně riziková nebankovní společnost.

S každou uhrazenou měsíční splátkou tedy "spořili" částku, kterou si mohou znovu půjčit, a to již bez vyřízení dodatečných formalit, které by museli postoupit při žádosti o úvěr u jiné společnosti. Pokud by splatili za uvedenou dobu vyšší splátky, než jsou ty minimální, jakékoli navýšení minimální splátky jde rovnou na umoření (snížení) dluhu klienta. Nepočítá se z toho žádný úrok, ani žádné penále, ani žádné jiné poplatky. Tímto má klient možnost rozhodovat o rychlosti splácení svého dluhu a jakékoliv navýšení měsíční splátky nemusí nijak dopředu hlásit. Částku, o kterou navýšil minimální měsíční splátku, si může samozřejmě také znovu vypůjčit. U neúčelového revolvingového úvěru se navíc neuvádí důvod, tedy pro co jsou peníze půjčovány. Úvěr se tak přizpůsobuje individuálním potřebám každého klienta a záleží na klientovi, jak se rozhodne úvěr splácet a čerpat, a k čemu peníze použije.

Pokud se rozhodnete pro revolvingový úvěr, zjistěte si mimo jiné, z jaké částky se platí úrok. Pokud se platí pouze ze skutečně čerpané částky (v našem případě 70 000 Kč) a klient by tedy čerpal například jen 50 000,-, platil by úroky pouze z částky 50 000,- (a nikoli ze schváleného úvěrového limitu 70 000,-).

Dále některé společnosti umožňují klientovi úvěr předčasně zdarma splatit, což také vypovídá o další flexibilitě tohoto úvěru. Pro klienta, který si je vědom těchto výhod a umí s nimi dobře pracovat, může být revolvingový úvěr velmi prospěšný.

Související

7 rizik při registraci domény

7 rizik při registraci domény

Komerční sdělení - Doména představuje důležitou součást obchodní značky. Přesto řada lidí nedbá na její správné zabezpečení. V článku najdete přehled nejčastějších případů zneužití či odcizení domény a doporučení, jak jim předcházet. Aby vaše doména byla skutečně vaše.

Více souvisejících

komerční sdělení

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy