Kraj Vysočina už nebude proplácet poplatky v nemocnicích

Praha - Rada kraje Vysočina v úterý rozhodla, že kraj přestane od 1. července proplácet regulační poplatky ve zdravotnictví. Mediafax o tom informoval hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

"Rada rozhodla, že případné žádosti na uhrazení regulačních poplatků zaplacených po 30. červnu bude zamítat," řekl Mediafaxu Běhounek.

Vysočina se tak zařadila mezi kraje, které poplatky proplácet nebudou. O zrušení proplácení již dříve rozhodly kraje Pardubický, Královéhradecký, Karlovarský, Liberecký, Moravskoslezský, Jihomoravský a Zlínský kraj. Od července nehradí poplatky v Jihočeském a Olomouckém kraji.

Středočeský kraj vedený Davidem Rathem (ČSSD) chce zatím poplatky proplácet a vyčkat do vzniku nové vlády.

Související

Vlastimil Válek (TOP 09)

Válek chce zavést regulační poplatky v nemocnicích. Lidé zneužívají urgentní příjmy

Lidé podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) zneužívají urgentní příjmy nemocnic. Chce proto zavést regulační poplatky, řekl Mladé frontě Dnes (MfD). Poplatek by mohli hradit například pacienti, kteří nejdou nejprve k praktickému lékaři, ale rovnou do zdravotnického zařízení. Konkrétní návrhy ministr očekává od Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Více souvisejících

poplatky ve zdravotnictví

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy