OSTUDA: Česká televize nezvládá sestavit podzimní program

Praha - Komerční televize úspěšně představily svůj podzimní program už před čtrnácti dny, ale České televizi se to zatím nezdařilo. Prezentaci vedení odvolalo na poslední chvíli a zdá se, že za tím stojí neshody mezi manažery. Nastálou nestandardní situací se bude zabývat i Rada České televize. Informují o tom Lidové noviny.

"Konference ČT1 k podzimní nabídce (...) byla z technických důvodů zrušena," oznámil ve čtvrtek serveru TÝDEN.cz mluvčí televize Ladislav Šticha.Přitom oznámení o zrušení vydala ČT těsně před samotnou tiskovou konferencí - do té zbývalo sotva půl hodiny. Nikdo nevysvětlil, jaké technické důvody jí mohly zabránit. Podle různých náznaků se však zdá, že nešlo o technické, nýbrž personální problémy."Je to manažerské selhání," citují Lidové noviny rozčileného ředitele nových médií ČT, Milana Fridricha.Zdá se, že mezi vedením televize jsou různé neshody. Navíc v těchto dnech odstupuje dosavadní ředitel ČT Jiří Janeček a Rada televize bude v příštím týdnu jednat o jeho nástupci. Na pořad schůze si však přibere i neočekávané problémy s podzimním programem. Ten je zatím značně mlhavý a neví se, kdy ho ČT oficiálně představí."Uvnitř České televize vládne zřejmě zásadní nekomunikace, která je ale příznakem nějaké hlubší poruchy. Na příštím zasedání rady se tím budeme zabývat," řekl pro Lidové noviny nový předseda Rady ČT Milan Uhde.Podle deníku plánovanou prezentaci zrušil obchodní ředitel Robert Kvapil s programovým ředitelem Radkem Žádníkem. Na poslední chvíli ji prý shlédli a nelíbila se jim. Co přesně se jim nezdálo, není jasné. A nový termín tiskové konference také ne. Pokud vůbec nějaká bude."Zrovna řešíme náhradní termín tiskovky. Pokud by neproběhla, tiskové informace pošleme mailem," řekl pro TÝDEN.cz projektový manažer ČT1 Leoš Zacha.Ačkoliv oficiálně televize zatím mlčí, podle různých informací se diváci na podzim mohou těšit na oblíbené seriály.  Od září by ČT měla vysílat novou řadu seriálu Vyprávěj (v pátek od 20.00), pokračovat by měly i reprízované Četnické humoresky (pondělí od 20.00). Diváci se mohou těšit na povídky Karla Čapka, jichž se ujali mladí, nadějní režiséři (v neděli od 20.00), a na dvojici Miloš Pokorný - Roman Ondráček, kteří by měli rozjet svůj Pokondr Live (v úterý). Právě posledně jmenovaní se podle kuloárních informací nepozdávají programovému ani obchodnímu řediteli ČT.

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy