ROZHOVOR | Vicemiss Léta a zadečková modelka Kalátová: Focení je v klidu, venku to občas kazí počasí

Aneta Kalátová se stala II. vicemiss soutěže Miss Léto v roce 2016. Nyní pracuje na organizaci soutěže. Zároveň je fotomodelkou a nedávno se zúčastnila focení kalendáře ZADEČKY2018. Do budoucna by se chtěla modelingu věnovat profesionálně. V rozhovoru pro EuroZprávy.cz popsala jaké to je být "zadečkovou modelkou" a prozradila své plány do budoucna.

Jaký to byl pocit, stát se II. vicemiss Léta 2016?Naprosto nepopsatelný. Asi to bude znít už jako klišé, ale opravdu jsem to nečekala (směje se). Já si ten skvělý pocit nesu stále, ještě rok po soutěži. Přitom v Miss Léta není ani tak důležité umístění, ale celý průběh soutěže.

Při soutěži jste nadále zůstala, co je náplní vaší práce?

Společně s Terkou Bohuslavovou (vítězka ročníku, pozn. red.) pomáháme připravit další ročník. Naší prací je se starat o holky, vytvářet zábavu a hlavně skvělou atmosféru. Je to vlastně práce snů. Letos už jsem i měla možnost zasednout do poroty a vidět soutěž z druhé strany a musím říct, že jsem si to opravdu užívala. Nově natáčíme videa a děláme přímé přenosy, což je pro mě velká novinka. Učím se pořádně mluvit na kameru a provázím lidi tou danou akcí.

Nedávno jste fotila kalendář ZADEČKY2018. Jaké to je, fotit takto úzce zaměřené fotky?

Pro mě to byla úplná premiéra. Nějak to moc nevnímám a nevidím v tom moc velký rozdíl od normálního focení. Akorát vám není vidět do obličeje, ale pouze záda (směje se). Vše proběhlo úplně v klidu a cítila jsem se dobře. Honza (fotograf Jan Svoboda, pozn. red.) je velký profesionál, takže nebyl důvod být z toho nějak v rozpacích.

Fotograf Jan Svoboda své modelky rád fotí venku. Má focení v přírodě nějaká úskalí?

Určitě má. Nikdy nevíte, jaké nakonec bude počasí. Ve vedru trpí make-up a focení není nic příjemného. Když je zase velká zima, tak je člověk úplně modrý a má husí kůži po celém těle. To si nevyberete. Když je počasí akorát, to se potom fotí úplně samo a vznikají nejhezčí fotky.

Co musí „zadečková modelka“ dělat jinak, než ty klasické? Děláte nějaké speciální cviky?

Upřímně jsem pro to nestihla udělat nic. Dozvěděla jsem se to asi čtyři dny předem, že něco takového půjdu fotit. Snažím se chodit pravidelně cvičit. Nějaké cviky na zadeček do toho zapojím vždycky. Myslím si, že každá modelka by se měla udržovat a pravidelně cvičit, ať jde o jakékoliv focení.

Je možné se v dnešní době uživit jen focením kalendáře, nebo máte ještě nějaké „obyčejné“ zaměstnání?

U mě to zatím ještě možné není uživit se jen focením kalendáře. Ale v září odlétám do Japonska, tam je lepší trh. Pro mě je teď hlavním zaměstnáním právě podílení se na organizaci Miss Léta.

Jaké máte plány do budoucna?

Chtěla bych hodně cestovat a spojit příjemné s užitečným. Jak už jsem zmínila, odlétám v září do Japonska jako modelka a chci takhle jezdit, dokud budu moct. Později se ještě uvidí.

Co by jste doporučila slečně, která by se chtěla stát profesionální fotomodelkou?

Určitě bych doporučila, aby se nevzdávala hned na začátku a vždy si šla za tím, co chce. Začátky v modelingu nejsou lehké. V dnešní době je konkurence veliká a ne všechno je růžové. Takže mít trochu ostré lokty a vytrvat. Já sama se ještě nepovažuji za profesionální fotomodelku, ale určitě je to právě modeling, čemu se chci teď nejvíce věnovat. Ale doufám, že se na kariéru profesionální modelky vyšplhám.

Související

Zatímco ve světě si lidé masakr na náměstí Tchien-an-men připomínají, v Číně se ho komunisté snaží vymazat z lidské paměti. Rozhovor

35 let od protestů v Číně. Země tehdy byla v mnohém svobodnější než Československo, upozorňuje sinolog Klimeš

Smrt vysokého činitele a představitele reformního křídla komunistické strany Chu Jao-panga v dubnu 1989 se stala velkým impulzem pro protestní hnutí v Číně. Přestože jeho hlavní hybnou silou byli studenti, před jeho krvavým potlačením na náměstí Tchien-an-men o necelé dva měsíce později proniklo prakticky do všech společenských kruhů, konstatuje sinolog Ondřej Klimeš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Pracovník Orientálního ústavu Akademie věd v té souvislosti poukazuje na to, že k protestům a nepokojům různé intenzity docházelo v Číně již dříve, jelikož osmdesátá léta byla dosud nejuvolněnějším obdobím v dosavadní historii vlády tamní komunistické strany. V kontextu současné politické situace v Číně je podle Klimeše například obtížně představitelné, že čínská společnost byla v této době spíše prozápadně naladěná a její část požadovala demokratizaci poměrů. 
David Broul (použito se svolením D. Broula) Rozhovor

Fico je slovenský Chuck Norris. Vyhraje i volby, v nichž nekandiduje, říká politolog David Broul pro EZ

Slováci si o víkendu zvolili za prezidenta Petera Pellegriniho, který ve druhém kole voleb hlavy státu porazil bývalého diplomata Ivana Korčoka. EuroZprávy.cz v tomto kontextu oslovily pro rozhovor politologa Davida Broula z Univerzity Palackého v Olomouci. Broul připustil, že Pellegrini je skutečně vládní kandidát a k vítězství mu dopomohli voliči Štefana Harabina z prvního kola. „V kontextu dosavadních kroků vlády, jako je rušení Úřadu speciální prokuratury, snahy ovládnout veřejnoprávní televizi a tak dále, nečeká slovenskou demokracii v brzké době nic pozitivního,“ říká.

Více souvisejících

rozhovor ZADEČKY 2018 Miss Léta Aneta Kalátová (modelka)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy