Může vakcína proti papilomavirům lidem poškodit mozek?

Antverpy - Týmu belgických vědců z univerzity v Antverpách se podařilo po létech vyvrátit mýtus, podle kterého mohla vakcína HPV používaná proti papilomavirům, způsobit poškození mozku, informuje web sciencealert.

Studie, která vyšla v roce 2016 celý poočkovací syndrom, který měl následovat po použití vakcíny HPV, nazvala jako HANS, HPV vaccination associated neuro-immunopathetic syndrome tedy volně přeložen do češtiny neuro-imunitní syndrom spojený s použitím vakcíny HPV.

Ženy po použití vakcíny proti papilomaviru měly pociťovat bolest hlavy, únavu, ztrátu koncentrace a intenzivní bolesti různých částí těla.

Škodlivost očkování dokázali autoři studie tak, že myším vstříkli tisícinásobnou dávku vakcíny, než dostane při očkování člověk. To samozřejmě vedlo k naprosto nesmyslným výsledkům.  

Na základě této studie, japonská vláda v roce 2016 zastavila podporu celému očkovacímu programu proti papilomaviru.

I přestože, byly vypracované studie, které smetly veškeré pochybnosti o očkování HPV ze stolu, japonská vláda dosud podporu očkování neobnovila.   

Vědci z antverpské univerzity všechny pokusy z původní studie zopakovali znovu. Zjistili, že tvrzení z nich vyvozená jsou nejen zcela milná, ale i samotné pokusy jsou naprosto pseudovědecké a nic nedokazující.

Jeden s diskutujících pod zveřejněnou zprávou belgických vědců prohlásil: „Pseudověda a antivakcionáři opět dostali na frak. Škoda, že u nich jsou všechny argumenty k ničemu. Jejich víra je jak náboženství. Nic ji nezvyklá.  Je mi především líto mladých děvčat, které onemocní kvůli podobnému tmářství.“

Papillomaviry způsobují celou řadu chorob od bradavic po rakovinu děložního čípku. Právě vakcína HPV může vzniku rakoviny čípku zabránit. Od jejího zavedení rakoviny děložního čípku významně ubylo.   

Související

Více souvisejících

očkování HPV (papilomavirus) Belgie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy