Měla by Británie odejít z EU? Němci mají ohledně brexitu jasno

Berlín - Zatímco občané Británie nemají ve věci brexitu jasno a oba tábory jsou vyrovnané, Němci se vyjádřili jednoznačně, ukázal průzkum, který si zadala německá veřejnoprávní televize ARD.

79 procent Němců je pro to, aby Británie zůstala součástí unie. Jen 15 procent by ji raději vidělo z osmadvacítky odejít.

Ještě jasnější mají Němci názor na to, že by odchod Británie nepřinesl Evropské unii nic dobrého. 39 procent dotázaných má za to, že by brexit unii hospodářsky poškodil, 50 procent míní, že by odchod Británie neznamenal v tomto ohledu žádnou změnu a jen tři procenta Němců věří, že by se ekonomická situace zlepšila.

O brexitu budou Britové rozhodovat 23. června, zatím jsou tábory jeho příznivců i odpůrců vyrovnané.

Související

Více souvisejících

Německo referendum o brexitu (23.6.2016) průzkumy

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí způsobí problémy na západě. Meteorologové zpřísnili výstrahu

Počasí způsobí o víkendu problémy především na západě Čech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek aktualizoval výstrahu před vydatným deštěm a povodňovými jevy, u nichž zvyšuje stupeň nebezpečí pro některé oblasti na povodňové nebezpečí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy