Dny NATO lákají do Mošnova tisíce lidí, k letišti stojí kilometrové kolony

Ostrava - Desetitisíce lidí proudí od sobotního rána do dějiště mezinárodních Dnů NATO na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě-Mošnově. Řidiči musí počítat s čekáním v kolonách nejméně 30 minut, řekl agentuře Mediafax za pořadatele Jaromír Krišica.

"V tuto chvíli jsme dostali od vrtulníku monitorujícího dopravní situaci informaci, že nejvolnější pro cestu na akci je komunikace od dálnice přes Studénku," upřesnil Krišica. Akce Dny NATO v Ostravě a Dny vzdušných sil Armády ČR konané 22. a 23. září jsou mezinárodní přehlídkou vzdušné i pozemní vojenské techniky, policie republikové i městské, hasičských sborů a dalších složek.

Díky letošní rekordní účast 20 zemí bude 12. ročník Dnů NATO v Ostravě programově nejbohatší v celé dosavadní historii akce. Mezi nejatraktivnější body programu patří letová ukázka amerického bombardéru B-52 Stratofortress, britská legendární akrobatická skupina Red Arrows, ukázka tankování za letu letounů českého letectva Gripen z amerického letounu K 135 Stratotanker nebo historický bombardér B-25 Mitchell. Organizátoři očekávají, že i letos potvrdí status nejnavštěvovanější vícedenní akce v České republice. Loňský ročník akce přivítal zhruba 200 tisíc návštěvníků.

Související

Na Václavském náměstí se o víkendu protestovalo proti Fialově vládě. (16.9.2023) Glosa

Události Petra Nutila: Vyhasínající Rajchl a ústavní Orel v hnízdě

Moji milí, čím začít jiným, než úplně čerstvou zprávou! Další demonstrace uspořádaná Jindřichem Rajchlem proběhla. A tak to má být, žijeme ve svobodné zemi, kde si každý může protestovat proti čemu chce. Tentokrát se už pod vedením tohoto pána neprotestovalo proti bídě, ale vládě. Asi bída už v ČR není, nebo co. Každopádně to je asi tak jediný rozdíl mezi touto demonstrací a tou předchozí. 
Dny NATO v Mošnově, ilustrační fotografie.

Dny NATO vyvrcholily, letos je navštívilo 185 tisíc lidí

Druhým a závěrečným dnem v neděli pokračovaly Dny NATO v Mošnově. Na sobotní program se podle odhadů přijelo podívat 100 tisíc lidí, dnes přišlo dalších 85 tisíc návštěvníků. Akci včera navštívil také premiér Petr Fiala. 

Více souvisejících

Dny NATO

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 25 minutami

před 30 minutami

Aktualizováno před 39 minutami

před 46 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zajistí svou bezpečnost, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, varuje Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy