Okamura pod palbou: Kebab jíst nepřestanu, vzkazuje komunistka

Praha - Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura se díky textu, který sdílel na svém profilu na facebooku, ocitá pod palbou kritiky. Pouští se do něj nejen členové jeho hnutí, ale i další politici. Místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá mu vzkazuje, že kebab jíst rozhodně nepřestane.

Okamura na sociální síti sdílel text, v němž jeho autor Jiří Kobza například vyzval veřejnost k obtěžování muslimů v Česku, třeba "venčením prasat" kolem mešit. Proti tomu se ohradil nejen bývalý diplomat a člen strany Milan Šarapatka, ale například komunistická poslankyně Vostrá, podle níž se jedná o "úlet".

"Nový rok začíná poněkud hekticky a na můj vkus příliš agresivně. Europoslanec Štětina nesouhlasí s návštěvou prezidenta na květnovém Dnu vítězství v Moskvě. Pan Štětina by se měl zajisté oprostit od nenávisti a zášti a trochu si prostudovat dějiny. Historie nejde ani smazat ani měnit a rudá armáda osvobozovala i tehdejší Československo. Plno lidí položilo v té válce své životy. V mnoha českých rodinách dodnes nezapomněli. Stejně jako představitelé jiných států by rozhodně český prezident na oslavách 70. výročí konce 2. světové války v Evropě neměl chybět," píše úvodem svého komentáře a přidává se s kritikou tak ke kolegyni Kateřině Konečné.

Psali jsme:
Rozepře mezi europoslanci: Štětina to pořádně schytal od komunistky
 

"Další politik, Tomio Okamura, by rád nám všem poradil, jak se máme chovat k lidem vyznávajícím islám. Nejenže bychom měli venčit prasata před jejich centry či mešitami, ale dokonce nám radí v našich stravovacích návycích. Na rozdíl od poslance Okamury mám kebab ráda a rozhodně jej nepřestanu jíst kvůli jeho pokřivenému názoru na menšiny žijící u nás," vzkazuje Okamurovi poslankyně.

Tvrdí, že každý z nás by měl hledat možnosti, jak dobře vycházet se svými spoluobčany a nediskriminovat je, pokud dodržují naše zákony, ať jsou jakékoliv národnosti. "Zvláště pak poslanec, kterému dali lidé důvěru, by neměl vyzývat k činům, jež mohou spustit lavinu nesnášenlivosti. Vzpomeňme na téměř upálenou, zcela nevinnou romskou holčičku ve Vítkově, a varujme se poslouchat výzvy typu té, kterou zveřejnil Okamura na svém Facebooku," dodala.

Související

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".
Tomio Okamura

Okamura zůstavá nadále předsedou opozičního hnutí SPD

Tomio Okamura zůstane nadále předsedou opozičního hnutí SPD poté, co na celostátní konferenci získal 195 hlasů z 216 odevzdaných hlasů. Neměl žádného protikandidáta. Tuto informaci oznámil šéf volební komise Tomáš Doležal na konferenci. Delegáti budou ještě volit zbývající čtyři členy předsednictva, a výsledky budou oznámeny před 17:00.

Více souvisejících

Tomio Okamura Miloslava Vostrá

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy