Psychopat Ištván, hoďte na něj síť. Reakce na zadržení Langera jsou hodně ostré

Praha – Policie včera zasahovala hned na několika místech České republiky, z kusých informací policejního prezidenta Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance vyplynulo, že kauza souvisí s blízkými kontakty mezi policisty a politiky na Olomoucku. Protože nebyly zveřejněny žádné detaily, mnozí se ke kauze zatím nechtějí vyjadřovat, přesto se najdou výjimky, které akci spojenou se zadržením bývalého ministra vnitra Ivana Langera (ODS) ostře komentovaly.

„Ten průběh je vždycky stejný. Napřed idioti vymyslí, že jedna komodita, třeba nafta coby pohonná hmota a nafta coby topný olej, má různou cenu, a pak se ti samí idioti mohou přetrhnout, když toho někdo zneužívá, možná přesněji - prostě využívá. Stejný případ je fotovoltaika. Na silvestra to má takovou dotaci a na Nový rok už úplně jinou. Skutečný problém je ovšem samozřejmě v tom, že političtí idioti v parlamentu vůbec nějakou dotaci odmávali. A tak je to tu se vším," komentoval policejní zásah na svém profilu hudebník, politická glosátor a dlouholetý člen ODS Petr Štěpánek.

Psali jsme:
ÚOOZ zatýká po celé republice: Langera převezli z Prahy do Olomouce Policie několik hodin vyslýchala exministra Langera, pak byl propuštěn
 

„Nejvíc se mi líbí, že psychopat Ištvan honí nějaký čučkaře, zatímco hlavní aktér miliardovýho tunelu jménem 'prodej OKD' Sobotka je předsedou vlády a další tehdejší výtečník Špidla mu u toho dělá šéfporadce. Jo, a abych nezapomněl. Jsou to ti samí, co Lauderovi v neprohratelný mezinárodní arbitráži přihráli 10 giga, aby si za peníze nás daňových poplatníků koupil Novu. A propos. To je ta televize, která obyvatelstvu momentálně vymývá mozky stejně jako Česká televize, kterou si pro změnu 'vydržujeme' každoměsíčním povinným výpalným. Jak dlouho si to ještě necháme líbit?" rozjel se Štěpánek.

„To zas bude ostudy! Myslím Ištvanovy ostudy. Kdy už na toho blázna někdo hodí síť?" ostře se vyjádřil na účet olomouckého vrchního státního zástupce. Připomněl také, že v den, kdy akce vypukla, byla také den, kdy si měl Langer vyslechnout rozsudek ve sporu s MF Dnes. „Nic se neděje náhodou! Co měla překrýt dnešní medializovaná Ištvángate? DNEŠNÍ rozsudek!!!" napsal. „Nevíte, kde jsou zalezlí ti poserové, co momentálně vedou ODS? Třeba Jan Zahradil," rýpnul si také do stranických kolegů.

„No konečně. Vedení ODS děkuje Petru Štěpánkovi za obvyklou podporu a loajalitu. Už jsme si mysleli, že jsi nemocnej, tak jsme na tebe zvyklí," odpověděl mu na Facebooku europoslanec ODS Jan Zahradil. „Ne, vážně. Teprve kdybys mě pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet, ale takhle je to ok," dodal.

„Šlachta a Ištván jedou: nevím, kde je pravda ohledně Ivan Langer, ale zatýkaní v přímém přenosu je a bylo neslučitelné s právním státem," komentoval situaci občanský demokrat a pražský zastupitel Filip Humplík.

„ODS mlčí. Ta strana se od dob kdy byla ještě relevantní a od politiků kteří pro ní něco udělali cíleně distancuje. Líbí se jí v posledních letech v pozici malé skupinky úzkostlivě si hlídajících, aby nevybočili ze šedivé mlhy průměru. Nikdy se nedokázala rozloučit s těmi, kdo jí škodili a nikdy se nedokázala postavit za ty, kdo ji vybudovali. A omlouvám se těm několika málo, o kterých to neplatí," napsal na sociální sítě bývalý člen ODS, analytik a bývalý poradce exprezidenta Václava Klause Tomáš Haas.

„Šlachta a Ištván nebudou 'zatím hovořit' o kauze a nebudou zveřejňovat ani jména. Ještě to bude dlouhá práce, říká Šlachta. A žádné úniky nejsou. Dokonalá akce a dokonale utajená, přesně jako zatčení paní Nagyové. Ale naše veřejnoprávní televize má před domem Ivana Langra od prvního momentu své lidi, oznamují nám kolik policistů, v kolik hodin vešlo do domu. Po internetu létají tiskové fotografie Ivana Langa obklopeného policisty v maskách. Totéž v Praze. Jak skvělé televizní zpravodajství máme, nic jim neujde a nic před nimi ani policie neutají. A vy hnodopichové na něm pořád vidíte něco špatného," dodal Haas.

Na sociálních sítích dokonce vznikla skupina "Ivan Langer Is Not Public Enemy" tedy v překladu "Ivan Langer není veřejný nepřítel", která má asi 130 členů.

Související

Je symbolické, že v době, kdy ÚSTR strádá a chátrá, tak se do čela kabinetu dostal agent komunistické tajné policie a bývalý člen KSČ, řekl bývalý ministr Ivan Langer (vpravo) na křtu knihy Vetřelci na vnitru, kterou napsal poslanec Pavel Žáček o projektu Otevřená minulost, za nímž právě expolitik stojí. Rozhovor

Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Bojím se, že jsme si ani za jeho vládnutí nesáhli na dno, říká Langer

Bývalého ministra vnitra a informatiky Ivana Langera vůbec nepřekvapuje, že se premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO těší tak obrovské podpoře některých lidí, i když ministerský předseda čelí řadě problémů a skandálů. „Andrej Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Jasně řekl, že za jejich životní a osobní neúspěch nemohou oni sami, ale jsou za něj odpovědní členové minulých vlád, kteří zde kradli a zničili tuto zemi. A slíbil jim jakousi odplatu, která spočívá v tom, že on tady vše napraví. Jeho voliči na takovou rétoriku slyší,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz Ivan Langer, který je stále členem ODS.

Více souvisejících

Ivan Langer Ivo Ištvan kauza Vidkun

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Aktualizováno před 31 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy