Ministryně Kovářová se bude angažovat v kampani ODS

Praha - Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová přiznala v talk show TV Public, že se bude osobně angažovat ve volební kampani ODS. Pořad televize odvysílá v pondělí večer.

V talk show Zdeňka Šarapatky Na rovinu ministryně nevyloučila, že vstoupí do ODS. "Doufám, že ano," zareagovala na otázku, zda se chce v případě volebního úspěchu občanských demokratů podílet na její vládě.

Kovářová je už druhým členem Fischerova kabinetu, který porušil slib o nestranické vládě, a zúčastní se předvolebního souboje politických stran.

Vedení ODS s angažmá ministryně spravedlnosti v předvolební kampani nepočítá a o její spolupráci neví. "Já k tomu žádné bližší informace nemám a s ministryní si o tom chci promluvit," řekl první místopředseda ODS David Vodrážka ParlamentnímListům.cz. "Kandidátní listiny se odevzdávají v úterý, a pokud vím, Daniela Kovářová na nich nefiguruje," reagoval předseda občanských demokratů Mirek Topolánek.

Prvním ministrem, který se zapojil do kampaně, je ministr vnitra Martin Pecina. Ten ve volbách přímo kandiduje na špici kandidátky pražských sociálních demokratů.

O kandidaturu za ČSSD se pokusil rovněž ministr zahraničních věcí Jan Kohout. Plzeňští sociální demokraté však jeho instalaci na svou kandidátku zabránili.

ODS i Strana zelených trvaly na tom, že ministři, kteří se rozhodnou ke kandidatuře v květnových volbách, by měli opustit své ministerské křeslo. Premiér Fischer v kandidatuře svých ministrů naopak zásadní problém nevidí.

Související

Více souvisejících

Daniela Kovářová ODS Volby

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy