Otevřený dopis Jaroslavu Tvrdíkovi vyvolal jeho ostrou reakci

Praha - V pondělních nočních hodinách rozeslal "rozhořčený občan" Patrik Vodák otevřený dopis šéfovi volební kampaně ČSSD Jaroslavu Tvrdíkovi. Ten na něho prostřednictvím ParlamentníchListů.cz reagoval.

"Vážený pane Tvrdíku, značně mě znepokojila obvinění, že Občanská demokratická strana trénuje své příznivce z Modrého týmu, aby zasahovala na předvolebních mítincích sociální demokracie," uvádí Vodák, který se pod otevřený dopis podepsal jako mladý konzervativec ze Slezska. "Je to absolutní výplod fantazie Vašeho mozku, který už neví co udělat, aby se ČSSD dostala k moci a dostala tento stát na úroveň bankrotujících zemí Evropské unie," uvádí dále Vodák.

Ten tak reaguje na včerejší přestřelku mezi ODS a ČSSD. Sociální demokracie obvinila členy Modrého týmu, že cvičí bojové postupy, aby tak kazili mítinky sociálních demokratů. Mluvčí ODS Kupka označil Tvrdíkovy závěry za zcela nepravdivé.

Ať si o ODS udělá každý obrázek sám, řekl Tvrdík

"Byl bych rád, kdybyste si Vy a vedení sociální demokracie uvědomili, že jsou lidé jako já, kteří se bojí o svou budoucnost a mají právo to vyjádřit demokratickým způsobem na Vašich mítincích a v žádném případě nejsou řízeni ze strany ODS, či Modrého týmu," dodal Patrik Vodák závěrem.

Šéf volební kampaně ČSSD se o otevřeném dopise dozvěděl až od Parlamentních Listů.

"ODS pod tlakem faktů musela přiznat účast Modrého týmu na mítincích ČSSD, kde jejich jediným smyslem bylo dostávat se do střetů nejen s organizátory, ale i s účastníky mítinku," řekl Tvrdík. "Ať si každý soudný člověk udělá názor sám, zda tohle má být součástí obrazu moderní demokratické strany vyspělé země EU."

Závěrem pak Tvrdík na adresu pisatele ironicky uvedl, že valná část e-mailu je nečitelná. "Pan Vodák to neumí ani poslat," dodal v souvislosti s tím, že e-mail byl adresován jak médiím, tak předsedovi a místopředsedům ČSSD.

Související

Jaroslav Tvrdík

Tvrdíkovi se nelíbí pletivo na novém pardubickém stadionu. LFA chce diskutovat o infrastruktuře

Na novém pardubickém stadionu se první ligový zápas odehraje dnes, kdy Východočeši přivítají pražskou Slavii, ještě před ním vzbudil v tuzemském fotbalovém zákulisí vášně. Způsobila je kritika samotného předsedy slávistického představenstva Jaroslava Tvrdíka, který na svém twitterovém účtu nenechal nit suchou na pletivu kolem hostujícího sektoru. Pardubický klub jakoukoli kritiku odmítá, i tak se ale ozvala Ligová fotbalová asociace (LFA), která by ráda rozproudila diskuzi o infrastruktuře a podmínkách pro fanoušky.
Juventus Turín.

Kvůli účetnictví skončilo celé vedení Juventusu včetně Nedvěda. Půjde do Slavie?

Problémy kolem podezřelého účetnictví v Juventusu Turín vygradovaly v razantní krok. Skončilo tam totiž celé klubové včetně předsedy klubu Andrey Agnelliho a viceprezidenta klubu Pavla Nedvěda. Jak poukazuje deník Gazetta dello Sport, mají být v podezření z falšování zmiňovaného účetnictví. Po pár hodinách od této zprávy z pondělního večera vyšlo najevo, že novým šéfem „Staré dámy“ bude Gianluca Ferrero. Mezitím se pak nepřímo předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík nechal slyšet, že by ho těšila jakákoli spolupráce s Pavlem Nedvědem.

Více souvisejících

Jaroslav Tvrdík

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Osm zraněných, desítky poškozených budov. Na ukrajinské frontě v noci opět útočila letadla i drony

Ukrajinské systémy protivzdušné obrany zničily 17 z 20 útočných dronů, které Rusko nasadilo na ukrajinské území. Informovala o tom agentura Reuters. Drony byly zničeny nad oděským regionem na jihu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy