Poslední kroky vlády rezonují mezi politiky. Jak přijímají zákaz zpěvu a nouzový stav?

Česko se kvůli šíření koronaviru po jarním lockdownu opět vrátilo k omezování. Vláda znovu odsouhlasila nouzový stav a v platnost vstoupí i některá omezení. Ta ale nemají mezi částí politiků podporu.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek v Událostech, komentářích připustil, že se o omezení přel s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. Nakonec prý ale musel ustoupit.

"My jsme se přeli o zpívání. Měl jsem představu, že by se mohl vytvořit trochu větší prostor. Budiž, dnes se prosadila varianta, která byla schválena," uvedl. 

Dodal, pro něj zákaz zpěvu není vlastně překvapení, protože na tuto činnost jako rizikovou poukazují i vědecké studie. Poslanec Miroslav Kalousek zákaz zpívání také nepovažuje za problém, vadí mu ale nouzový stav.

"Nouzový stav vládu opravňuje ke každému z opatření, která tady byla na jaře," uvedl a dodal, že vláda ztratila důvěru občanů a promrhala důvěru svou chaotickou argumentací a chaotickým rozhodováním.

"Veřejnost dnes nemá důvod věřit premiérovi, nevěřila ani ministru zdravotnictví (Adamu) Vojtěchovi," míní Kalousek. 

Související

Jakub Kulhánek

Novým ministrem zahraničí se má stát Kulhánek. Zaorálek zůstává ve funkci

Lubomír Zaorálek (ČSSD) zůstane ministrem kultury. Na jeho přání o tom dnes večer rozhodlo grémium strany. Na pozici ministra zahraničí sociální demokracie navrhne náměstka ministra vnitra Jakuba Kulhánka. Po jednání užšího vedení strany o tom informoval novináře ve Sněmovně statutární místopředseda ČSSD Roman Onderka.

Více souvisejících

Lubomír Zaorálek Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy