Karel Šíp zesměšnil premiéra Nečase v ČT

Praha – Premiér Petr Nečas /ODS/ nemá na růžích ustláno, schytává kritiky ze všech stran. Včera schytal políček i od uznávaného populárního komika Karla Šípa, moderátora pořadu Všechnopárty vysílaného v České Televizi.

Prvním hostem pátečního dílu pořadu Všechnopárty byl předseda Akademie věd prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c., kterého se Karel Šíp ptal svým vtipným způsobem na mnoho témat, mezi nimiž zazněla také otázka na rozpočet provozu vědeckého výzkumu v České republice.

Šíp poukázal na situaci ve vědě vtipným způsobem, když přirovnal české vědecké bádání k cimrmanovskému způsobu, tedy, že je nutné aby se něco vymyslelo, mnohokrát projít slepou uličkou. Vláda Petra Nečase toto zřejmě nevidí, protože považuje dle Šípa peníze pro vědu za zbytečnou položku, když dokáže z roku na rok seškrtat téměř 300 milionů korun.„Vláda všude škrtá a chtěla seškrtat i rozpočet Akademii věd. V této souvislosti jsem si vzpomněl na Cimrmana, který byl považován za pionýra slepých uliček ve vědě, aby mohl říct, tudy ne, přátelé. A tato cesta o hledání slepé uličky stojí nějaké peníze. A vládě se to zdá asi jako mrhání peněz", říká Karel Šíp.

„Věda je spleť uliček a některé jsou slepé. Něco vymyslet nejde najednou, musí se to vyzkoušet, tohle jde a toto zase ne. To je ale režie, bez toho to nejde", odpověděl  prof. Ing. Jiří Drahoš (s dovolením bez zbytku titulů).

„A uvědomuje si to také vláda? I ta současná"? Ptá se Šíp. „Někdy ano, dost často ne. Jednal jsem s panem premiérem. Já na své úrovni jednám jedině s premiérem a nebo ministrem financí. A v tuhle chvíli jsem jednal s premiérem, vyšší bere...", odpovídá profesor.

A v tuto chvíli moderátor vyslovil větu, která shrnuje názor většiny národa, co si o vládě lidé myslí, kdo ji vlastně řídí. „No v týhle vládě nevím, nevím...", řekl Karel Šíp (myslel: zda je dobré jít za premiérem, zda je to ten správný člověk – pozn. redaktora).

Související

Karel Šíp vydal novou knihu Krotitel splašených myšlenek.

Karel Šíp vydal novou knihu Krotitel splašených myšlenek

Nová kniha Karla Šípa „Krotitel splašených myšlenek“ příznivce humoru populárního baviče, scénáristy, textaře a baskytaristy stoprocentně nezklame. I když nejde o autobiografii, tak trochu z ní v knize najdete. Karel Šíp se vydává do pestrého světa vlastních zážitků a přináší čtenářům nejen své nejlepší monology a dialogy, ale také perličky se zákulisí a vzpomínky na herecké kolegy. I když nejde o žádnou televizní show, ale „jen“ o písmenka na papíře, zaručeně se pobavíte. Protože se svébytným vyprávěním Karla Šípa to ani jinak nelze.

Více souvisejících

Karel Šíp Petr Nečas

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy