V Povodí Vltavy a Moravy a olomoucké radnici zasahovali policisté

Praha/Olomouc - Na ředitelstvích státních firem Povodí Vltavy v Praze a Povodí Moravy v Brně, na olomoucké radnici a v jedné stavební firmě v Olomouci dnes zasahovala policie. Vyplývá to z informací ČTK a serverů iRozhlas.cz a iDnes.cz. 

Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej Radiožurnálu bez dalších podrobností řekl, že vyšetřování souvisí se stavbou protipovodňových opatření. Vedení Povodí Vltavy a Moravy se k věci nevyjádřila. „Náš útvar dnešního dne pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci provádí úkony trestního řízení," řekl mluvčí policie.

Zásah ve státním podniku potvrdil i náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár. „Vrchní státní zastupitelství v Olomouci provádí dozor na zachování zákonnosti v trestní věci, kdy dneska probíhají úkony trestního řízení, a ty úkony provádí policejní orgán NCOZ. To je jediné, co v současné době můžeme sdělit. Úkony se dnes provádí na více místech České republiky," řekl.

„V tuto chvíli tady probíhají nějaké prověřovací úkony. Žádnou oficiální informaci však nemám, nemohu to tedy komentovat," řekla dnes kolem 17:30 mluvčí magistrátu Radka Štědrá. Podotkla, že radnice bude ve čtvrtek fungovat v běžném režimu. Olomoučtí policisté k zásahu nic uvést nechtěli.

Zásah byl proveden také v ředitelství státního podniku Povodí Moravy, který sídlí v Brně. "V tuto chvíli se vůbec k ničemu nemůžu vyjadřovat," řekla serveru mluvčí Povodí Moravy Jana Kučerová. Ani ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala se podle iRozhlas.cz k věci nechtěl vyjádřit.

Související

Liberec

Policie zasahovala v budově radnice v Liberci

Policie v úterý zasahovala na radnici v Liberci. Konkrétně se jednalo o kriminalisty z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), jejichž zásah potvrdil i primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Důvod policejní razie nesdělil. Na magistrátu přesto fungovala všechna pracoviště. 

Více souvisejících

Národní centrála proti organizovanému zločinu Vrchní státní zastupitelství Policie ČR

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 49 minutami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy