NERV vytvořil novou pracovní skupinu, bude se věnovat zdravotnictví

Praha - Národní ekonomická rada vlády (NERV) se bude zabývat financováním zdravotnictví. Založila proto novou pracovní skupinu, informoval v úterý mluvčí vlády Jan Osúch.

"NERV oslovil ministr zdravotnictví Leoš Heger. Založení pracovní skupiny nám pomůže koncentrovat se na složité otázky týkající se reformy zdravotnictví," uvedl koordinátor nově vzniklé skupiny Miroslav Zámečník. Ve skupině, která bude řešit současný stav ve zdravotnictví a jeho financování, mají kromě něj působit také Lubomír Lízal, Michal Mejstřík, Jiří Nekovář a Jiří Rusnok.Na vzniku nové skupiny se shodli členové NERV na pondělním zasedání a rozhodnutí ocenil také premiér Petr Nečas (ODS). "Zdravotnictví je často vnímáno pouze v souvislosti s platy lékařů. Proto je důležité, aby se otázka financování zdravotní péče řešila na půdě odborných orgánů, mezi které právě Národní ekonomická rada vlády spadá," řekl premiér.Organizačně nepředstavuje vznik skupiny pro NERV žádnou zátěž, před nedávnem totiž přestala působit pracovní skupina zabývající se důchodovou reformou. NERV počítal s tím, že některé skupiny budou postupem času zanikat. Vzniku nových skupin, které přirozeně vystřídají ty nečinné, se proto nebrání.

Související

Ilustrační foto

Česko vyčerpalo ekonomické výhody. NERV představil 37 opatření pro udržitelný růst

Národní ekonomická rada vlády (NERV) představila kabinetu návrh 37 opatření, zaměřených na podporu vyššího dlouhodobě udržitelného růstu české ekonomiky. Týkají se oblastí trhu práce, vzdělávání, veřejné správy, bydlení a investic. Vláda bude nyní vybírat návrhy, které lze uskutečnit nebo alespoň začít realizovat do konce svého funkčního období, uvedl úřad vlády v tiskové zprávě.

Více souvisejících

nerv

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy