Po ulicích Havířova běhala nahá holčička, otec usnul při hlídání

Havířov - Mírně podchlazená, nahá holčička se bez dozoru potulovala Havířovem, dokud si jí nevšiml muž, který ji předal do nejbližší školky. Přivolané policii se podařilo holčičku dopravit domů, kde strážníci našli jejího otce, který při hlídání usnul u televize.

Muž procházející parkem poblíž ulice Kubelíkova v Havířově si všiml náhé holčičky pobíhající bez dozoru. Vzal ji proto do nejbližší školky, kde si ji převzaly vychovatelky, které poté přivolaly policii a Orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD).

Policii se společně se sociální pracovnicí podařilo dohledat, kde holčička bydlí, na místo proto vyrazil jeden ze strážníků, který měl za úkol zjistit, proč byla holčička zcela bez dozoru ve městě a navíc nahá.

Na místě, kde měla holčička trvalé bydliště, se skutečně podařilo nalézt v otevřeném bytě spícího muže, který potvrdil, že je otcem holčičky a že při hlídání usnul před televizí. Případ a poměry v rodině teď bude prošetřovat OSPOD, aby se zjistilo, zda se podobná situace nemůže opakovat. Policie zjsitila, že muž nebyl pod vlivem alkoholu.

Související

Více souvisejících

havířov děti

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 13 hodinami

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy