Chovanci z Boletic plánovali dvojnásobnou vraždu, soud je poslal do vězení

Boletice - Tři až čtyři roky vězení. Takové tresty dostala v pondělí čtveřice obžalovaných chovanců boletického ústavu za plánování vraždy. Soud mohl udělit maximálně pětileté tresty, protože až na jednoho jsou všichni nezletilí. Z ústavu plánovali utéct a zabít otce jednoho z nich.

Čtveřice obžalovaných chystala vraždu otce jednoho z nich, protože mu chtěli ukrást peníze vydělané podnikáním a také dvě auta. Po vraždě plánovali utéct společně do zahraničí a tam si ukradené peníze užívat.

Čtveřice chovanců boletického ústavu si vraždu důkladně plánovala, svou oběť chtěli zabít buď úderem sekyrou do hlavy nebo probodnutím srdce. Pokud by byla v dome přítomna i sestra jednoho z pachatelů, chystali se zabít i ji.

Obžalovaní si vytvářeli seznam úkolů, které musejí před činem provést. Například sehnat vražednou zbraň nebo vymyslet, jak odklidit tělo. Všechno vyšlo najevo poté, co jejich domlouvání zaslechl jiný chovanec boletického ústavu a ohlásil to vychovatelům.

Podle soudu není jisté, jestli by takové vraždy nakonec opravdu uskutečnili, ale trestná je i příprava vraždy a protože měli připraven seznam úkolů, soudkyně všem obžalovaným udělila nepodmíněné tresty.

Kvůli nízkému věku chovanců probíhal celý soud s vyloučením veřejnosti. Na začátku procesu jeden z obžalovaných napadl člena justiční stráže, který ho k soudu převážel. Při útoku byl rychle zajištěn, poté ale musel na vyšetření do nemocnice a soudní líčení se proto odložilo.

Související

Více souvisejících

krimi pokus o vraždu Výchovný ústav Boletice

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 49 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy