Sazka zvýšila čistý zisk o 94 procent na 994 milionů korun

Praha - Loterijní společnost Sazka loni zvýšila čistý zisk meziročně o 94 procent na 994,5 milionu korun.

Tržby firmy vzrostly o 23 procent na 11,3 miliardy korun. Sazka o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Za úspěchem Sazky jsou podle generálního ředitele Roberta Chvátala zejména investice do nových produktů i do distribuční sítě, která je největší v České republice.

"V minulosti byly hospodářské výsledky Sazky silně spjaty s úspěšností Sportky, nám se daří tuto přímou úměru stále snižovat," uvedl. Podíl Sportky na celkových tržbách je stále dominantní, nicméně například Eurojackpot a stírací losy tvoří dohromady přibližně čtvrtinu loterních tržeb Sazky, dodal.

Předběžné výsledky za první pololetí letošního roku podle něj naznačují, že letos by tržby firmy měly vzrůst zhruba o šest až sedm procent. "Počítali jsme s výraznějším růstem, ale přibrzdí nás o tři procentní body vyšší loterní daň, která zapříčiní pokles provozního zisku přibližně o 150 milionů korun," doplnil Chvátal.

Související

Více souvisejících

Sazka Ekonomika

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Aktualizováno před 19 minutami

Aktualizováno před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy