Oblast autodopravy se posouvá stále více dopředu

PR článek - Pokud jsou podnikatelské oblasti a příležitosti, které jsou v poslední době velkým hitem, je to rozhodně segment autodopravy. Není se čemu divit, jelikož právě přeprava zboží je dnes stále žádanější.

A to jak v oblasti menších typů přeprav, tak i v oblasti paletové a větší přepravy. A tak se mnoho podnikatelů rozhodne investovat do ochranné známky své firmy, zajistí si potřebný vozový park, spolehlivé řidiče a pustí se do byznysu. A nutno říci, že ten se od minulosti výrazně změnil. Co je dnes bráno jako samozřejmost? Podívejte se s námi.

Nejenom klasické naftové motory

Pokud jde o segment autodopravy a nákladních automobilů, které s ním jsou spojené, tak musíme říci, že hlavním motorem je ten naftový. Dokáže nabídnout odpovídající výkon a pochopitelně i nízkou spotřebu. Když se ale podíváme na současnost a jistě i blízkou budoucnost, musíme říci, že i do nákladních vozů budou dříve nebo později montovat značkové elektromotory. Je to patrné už u mnoha autobusů MHD, stejně jako u některých prvních kamionů, které využívají zatím hlavně hybridní pohony. A co je důvodem daného kroku? Je jich hned několik a mezi nejdůležitější můžeme rozhodně zahrnout:

Nízkou spotřebu Dobrý výkon i při nízkých otáčkách Nízké emise a ochrana přírody Kontrola nákladu je stále jednodušší

Ať už jde o nakládku nebo vykládku, posunula se kupředu i samotná kontrola nákladu, který má řidič naložený, nebo který vykládá. Díky tomu je eliminováno nejenom to, že vznikne chyba a je mu naloženo něco jiného, nebo že dojde k případné krádeži a podvodu. Mnoho věcí je dnes monitorováno elektronicky, pomocí různých čárových kódů a tak lze během několika desítek vteřin přesně zjistit, zda je naloženo nebo vyloženo to pravé. Dále nezapomínejme také na to, že u sypkých nebo jiných nákladů se dostávají do popředí váhy na vážení aut výrobce DINI ARGEO. I ty jsou v tomto oboru skutečným hitem a nutno říci, že patří mezi to nejlepší. Důvodem je jak bohatý výběr možností pro různé účely, tak i velmi rychlé, stejně jako pochopitelně i maximálně přesné vážení, které je v mnoha provozech potřeba.

Sortiment s autodíly a doplňky je velmi bohatý

Byly doby, kdy téměř nebylo možné sehnat cokoliv do automobilu. Byly dlouhé čekací lhůty a některé zboží zkrátka nebylo. Doba pokročila a v oblasti autodopravy už není problém pořídit v podstatě jakýkoliv doplněk do vozu. A je jedno, zda se jedná o drobnosti, jako jsou gumové rohože Rigum, nebo se jedná o různorodou elektroniku. I ta je dnes uzpůsobena pro použití v automobilech. Konkrétně potom hlavně v nákladních vozech. Když se podíváme na to, co všechno dnes není problémem zapojit do autozásuvky, patří sem třeba:

Televize Lednička Mikrovlnná trouba

Pro řidiče, kteří jsou třeba i několik týdnů mimo svůj domov je to v podstatě jediná možnost, jak plnohodnotně žít a vše bez potíží zvládat.

Ceny náhradních dílů klesají

Velký posun zaznamenal i segment náhradních dílů. S rozšiřováním tohoto odvětví dochází také k tomu, že postupně klesají. A to nejenom ve chvíli, kdy mluvíme o originálních náhradních dílech. Hitem jsou také náhradní díly neoriginální, které jsou kvalitativně srovnatelnou alternativou, ale bez loga výrobce. Do popředí se dále dostává také repas. Jako příklad si uveďme otestované repasované kompresory. Výjimečné jsou v tom, že se nejedná pouze o již použitý díl bez záruky. Případná nefunkčnost je opravena, dojde také k jejich vyzkoušení a teprve pokud fungují, jak mají, tak jsou prodávány. Pochopitelně i s možností záruky. Opravit tak poškozený vůz je tedy výrazně jednodušší, než tomu bylo kdykoliv předtím. A to ať už se jedná o jakýkoliv díl, nejenom související s motorovou částí.

Související

Kamion - ilustrační foto

Batole za volantem kamionu přejelo dvouleté dítě

Policie Severní Kalifornie informovala o tragické události, kdy batole vylezlo na sedadlo kamionu stojícího na benzinové pumpě, dostalo se k volantu a pohnulo vozem směrem ke stánku s mexickými tacos a usmrtilo dvouleté dítě.

Více souvisejících

nákladní doprava komerční sdělení

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 10 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 10 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 10 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 11 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy