Pošta musí bojovat o zákazníky. Konkurence začíná s doručováním zásilek zítra

Zítra spustí logistická firma Zásilkovna svou službu pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. Ceny startují na 65 korunách, konkurenční Česká pošta podle nového ceníku platného od dubna chce za zásilku téměř dvakrát tolik. Na tuzemském trhu tedy začíná dosud nevídaný souboj o zákazníky.

K využívání služby pojmenované Mezi námi stačí aplikace Zásilkovna, která je dostupná pro operační systémy Android a iOS. K odeslání je třeba vyplnit údaje o odesílateli a vybrat cílové výdejní místo. K dispozice jsou také dodatečné služby, např. dobírka. Platba se provádí kartou online.

Tímto způsobem se zásilka zaeviduje do systému a zákazníkovi se zobrazí přidělené identifikační heslo. To stačí sdělit obsluze na libovolném podacím místě, které si pro odeslání zásilky zákazník vybere. Obsluha na základě hesla nalepí na zásilku příslušný štítek.

„Na samotném podacím místě stráví zákazník pár desítek vteřin, vše ostatní dělá z pohodlí domova. Žádné dlouhé čekání ve frontách, žádné vypisování zbytečně dlouhých papírových formulářů,“ popisuje výkonný ředitel Zásilkovny Ondřej Žák. Doba pro doručení zásilky je stanovena na jeden až dva dny.

Cena pro doručení zásilky začíná na 65 korunách při maximálním rozměru 50 cm u nejdelší strany, přičemž součet délky, šířky a výšky zásilky nesmí přesáhnout 120 cm a váhu 4 kilogramy. Konkurenční Česká pošta chce od 1. dubna za doručení zásilky o nejdelší straně 50 cm 119 korun.

Zásilkovna cílí na zákazníky i přes snadnější reklamace. Každá zásilka má automaticky hodnotu 300 korun, za každou stokorunu hodnoty navíc je zákazníkům připočteno 50 haléřů k ceně. Při ztrátě zásilky společnost odesílateli vyplatí jím stanovenou hodnotu zásilky.

Zakladatelka společnosti Simona Kijonková uvedla, že zavedením této služby vyšla Zásilkovna vstříc svým zákazníkům. „Podobně jako u dalších služeb jsme mysleli především na to, aby byl celý proces maximálně jednoduchý, pohodlný a levný,“ říká Kijonková. Ještě letos chce službu zavést i na Slovensku a v Maďarsku, počátkem příštího roku pak v celé Evropě.

Související

Ilustrační foto

Dobírka se stane minulostí. Roste počet plateb kartou, hitem roku 2023 budou vnořené platby a doručení do pár hodin

Počet objednávek na dobírku v Česku meziročně klesl asi o 15 procent. On-line plateb kartou proti minulému roku naopak o desetinu přibylo, vyplývá z tiskové zprávy společnosti Upgates, která poskytuje řešení pro tvorbu a pronájem e-shopů. Zprávu má ČTK k dispozici. V příštím roce budou zákazníci častěji využívat odložené platby a poroste zájem o expresní doručení objednávek či udržitelné e-shopy, odhaduje firma.

Více souvisejících

Pošta Česká pošta pošťáci pošta Zásilkovna

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy