Centropol Energy: Chceme být do léta největším alternativním dodavatelem elektřiny

Praha - Společnost Centropol Energy se chce nejpozději do léta stát největším alternativním dodavatelem elektřiny na českém trhu, během několika měsíců by počet odběrných míst měl překročit hranici 200 tisíc. V úterý o tom informovalo vedení společnosti.

V současné době dodává Centropol Energy elektřinu do 123 tisíc odběrných míst. "Nyní uzavíráme měsíčně zhruba 17 tisíc nových smluv na dodávky elektřiny. Nejpozději do konce léta tak překročíme hranici 200 tisíc odběrných míst a staneme se tak největším alternativním dodavatelem elektřiny v Česku," uvedl obchodní ředitel a člen představenstva Centropol Energy Lukáš Pokrupa a dodal, že dosud největší alternativní dodavatel elektřiny, společnost Bohemia Energy, eviduje v současné době přes 150 tisíc odběrných míst, přičemž měsíčně získává v průměru pět až šest tisíc nových zákazníků.

Společnost také plánuje dále navýšit podíl na českém trhu s elektřinou, ale i zemním plynem. "Do konce letošního roku chceme získat dalších více než sto tisíc nových zákazníků. Měli bychom se tak v celkovém počtu dostat na hranici 250 tisíc odběrných míst. Největší nárůst předpokládáme v segmentu domácností," upřesnil Pokrupa. Velký nárůst nových klientů z řad domácností prý zapříčinil zvolený obchodní model, kdy pracovníci najatých agentur měsíčně metodou door-to-door prodeje cíleně osloví průměrně sto tisíc zákazníků.

Alternativní dodavatel energií se letos chce také více zaměřit na menší a střední podnikatele, kteří jsou jeho dalším výrazným segmentem zákazníků. "Už v březnu jsme pro oslovení této cílové skupiny spustili naši vůbec první bigboardovou kampaň. V cílení na tuto skupinu zákazníků budeme pokračovat i v dalších měsících, kdy se kampaň přesune především na internet," dodal Pokrupa.

V letošním roce společnost analyzuje možnosti a podmínky vstupu na zahraniční trhy. "V příštím roce uvažujeme o vstupu na energetický trh Polska, Slovenska či Maďarska. V zahraničí se chceme primárně soustředit na dodávku elektřiny, v budoucnu bychom chtěli dodávat zákazníkům také zemní plyn. Vstup společnosti na zahraniční trhy se bude odvíjet od výsledků připravované analýzy," poznamenal Pokrupa, podle kterého by první zahraniční zákazníci mohli odebírat elektřinu už v roce 2012.

Centropol Energy je významným alternativním dodavatelem elektřiny a zemního plynu. Na trhu s elektřinou působí od roku 2007, na trh se zemním plynem vstoupila na začátku loňského roku. V roce 2010 společnost meziročně téměř zdvojnásobila tržby z prodeje elektřiny a zemního plynu na 2,1 miliardy korun a v závěru roku dodávala elektřinu a plyn zhruba 150 tisícům zákazníkům. Jejími klienty jsou především odběratelé z řad měst a obcí, samosprávy, státní správy či malých a středních firem. Nejvýraznější podíl na trhu s elektřinou však v současnosti získává v segmentu domácností. Pro letošní rok vedení společnosti plánuje, že tržby přesáhnou hranici čtyř miliard korun.

Související

ilustrační fotografie

Centropol Energy prodá elektřinu Českému rozhlasu

Praha - Centropol Energy bude v roce 2012 dodávat elektřinu i Českému rozhlasu, zakázka se vztahuje na 16 odběrných míst, přičemž dodávky elektřiny jsou v objemu několika milionů korun. Alternativní dodavatel elektřiny o tom informoval v úterý.

Více souvisejících

centropol energy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Finále Eurovize 2024 bez Česka. Aiko v semifinále neuspěla

Česko bude chybět mezi 26 zeměmi v sobotním finále Eurovize ve švédském Malmö. Aiko totiž nepostoupila ze čtvrtečního druhého semifinále. Nejlepším českým výsledkem tak zůstává šesté místo Mikolase Josefa z roku 2018. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy