V Česku je další nebezpečná nabíječka mobilů, hrozí smrtelný zásah proudem

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala kvůli vysokému riziku úrazu elektrickým proudem prodej nabíječky mobilních telefonů Premium Caliber PW-3IT a nařídila stažení čínského výrobku z trhu.

Podle zjištění ČOI nabíječky s označením Premium Caliber PW-3IT mají nedostatečnou izolaci mezi primární a sekundární částí a kvůli tomu uživatelům, kteří se dotknou nabíječky v elektrické zásuvce, hrozí vážný úraz až smrt po zásahu elektrickým proudem. Na výrobku a obalu navíc chybí identifikační údaje výrobce, doplnil mluvčí.

Více informací včetně fotografií nabíječky ČOI zveřejnila na svém webu.

V krátké době je to druhý obdobný případ, minulý týden ze stejného důvodu inspekce zakázala prodej čínské nabíječky Mobil Phone Charger 14 in 1, 5G/6G.

Související

Česká obchodní inspekce (ČOI)

Jsou ceny cukru v pořádku? ČOI provedla kontroly v obchodech

Kontrola České obchodní inspekce (ČOI) na základě podnětu ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) kvůli cenám cukru v maloobchodním řetězci zatím nenasvědčuje porušení zákona v dozorové kompetenci ČOI. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Kontrola ještě nebyla ukončena. Inspekce uvedla, že případné klamavé obchodní praktiky týkající se potravin dozoruje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), kterou s podnětem seznámila.

Více souvisejících

čoi zboží mobily

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy