Pozor na změny: O2 mění mobilní tarify. I když o to nestojíte

Praha - Největší mobilní operátor u nás standardizuje tarify. Všem zákazníkům, kteří mají paušál a nemají tarif Free, bude stávající tarif automaticky převeden právě na tarif Free. Zákazníci, kteří s tímto krokem nesouhlasí, mohou do 30 dní od smlouvy odstoupit.

Telefónica rapidně zjednodušila svoje tarify. Zákazníci si tak budou moci vybrat ze tří tarifů a to i ti, kteří ho nechtějí. To znamená, že desítky tisíc lidí, kteří mají starý tarif dostanou s příštím vyúčtováním dopis, kde bude zmíněno, na jaký tarif budou přesunuti.

"Za posledních šest měsíců u každého zákazníka monitorujeme jeho chování, podle toho mu vybereme nejvhodnější tarif, týká se to zhruba promile zákazníků. Po doručení zúčtování s fakturou přijde zákazníkovi i dopis, ve kterém bude o změně informován," řekl mluvčí Telefóniky Hany Farhali. Zákazníkům tedy zprůměrují faktury za půl roku a podle výsledné ceny mu vyberou tarif.

Zákazník se podle operátora nemusí bát, že změna tarifu pro ně bude nevýhodná. Pokud se změnou tarifu není spokojen, má právo si vybrat jaký tarif chce. Pokud si nevybere může do 30 dnů od obdržení faktury odstoupit od stávající smlouvy bez zaplacení pokuty a zbytku paušálu, který mu do konce smlouvy zbývá. Chcete li tedy od operátora odejít, je to jedinečná příležitost.

Pokud se zákazníci rozhodnou u Telefóniky zůstat, za telefonování zaplatí 249, 499 nebo749 korun. Když si k tomu přiberou ještě "internet na doma" budou platit o sto korun méně.

Největším strašákem velkých společností jsou podle některých informací virtuální operátoři. Virtuální operátoři se zaměřují na zákazníky, kteří provolají málo nebo téměř nevolají a nechtějí se svázat dvouletou smlouvou.

Další největší operátoři Vodafone a T-Mobile zatím na krok Telefóniky nereagovali a změny tarifů a smluvních podmínek nebudou.

Související

O2 Telefonica

Operátoři napadli u soudu EU stropy na volání do jiných zemí unie

Dva velcí evropští mobilní operátoři, španělská Telefónica a německý Deutsche Telekom, v březnu u unijního soudu napadli směrnici o kodexu pro elektronické komunikace. Ta byla přijata loni v prosinci především s cílem podpořit kvalitní pevné i mobilní připojení v EU. Kromě jiného má ale také už od poloviny května v EU zajistit levnější volání a posílání textových zpráv do jiných členských zemí bloku. Podle informací ČTK přitom ale firmy nepožádaly o pozastavení účinnosti směrnice do rozhodnutí soudního dvora.

Více souvisejících

Telefonica O2 Mobilní operátoři

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy