Provoz Sazky měsíčně stojí 120 milionů korun

Praha - Generální ředitel sazky Aleš Hušák v pátek u výslechu u Městského soudu v Praze mimo jiné sdělil, že provoz Sazky stojí měsíčně 120 milionů korun. Agentura Mediafax to zjistila z dokumentu, zveřejněném v internetové verzi insolvenčního rejstříku.

Hušák, který je zároveň předsedou představenstva firmy, u soudu obhajoval úvěr, který si chce vzít Sazka od firmy Gladiolus: "Čerpáním úvěru bychom pokryli nejen pohledávky všech věřitelů, vč. dosud sporných, budou-li uznány, a navíc bychom pokryli i další provoz společnosti, což představuje zhruba 120 000 000 Kč měsíčně."

Sazka proto podle něj nechápe odpor věřitelů k úvěru, když by tento úvěr směřoval k 100procentnímu uspokojení jejich pohledávek. "Právě proto se společnost domnívá, že záměrem těchto věřitelů není uspokojení jejich pohledávek, ale převzetí společnosti, což dokládá i jejich jednání s našimi akcionáři," sdělil Hušák.

Podle Hušáka také filozofie představenstva byla taková, "že i pro věřitele je výhodnější pokud budeme platit z úvěrových smluv 10procentní úrok než dosavadní sankční úroky 29 procent nehledě k tomu, že insolvenční řízení má sloužit k uspokojení věřitelů a nikoli k nepřátelskému převzetí společnosti," dodal generální ředitel.

Související

Více souvisejících

Sazka

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy