První milionový výherce v historii sportky se přiznal

Praha - Městskému soudu v Praze přihlašují do insolvenčního řízení se Sazkou své pohledávky další věřitelé, jen v pondělí dopoledne přibylo 16 dalších pohledávek. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Svoji pohledávku přihlásil např. výherce z loterie Sportka, který na začátku března vyhrál 3,35 milionu korun s tím, že Sazka mu zatím vyplatila jen 50 tisíc korun. Přihlásil tak pohledávku za 3,3 milionu korun.

"Při výhře nad dva miliony korun může být výherci v sídle společnosti v den, kdy se osobně přihlásí a je mu zkontrolována platnost potvrzení o sázce, vyplaceno až 400 tisíc Kč v hotovosti. Přesnou výši zálohy si zvolí samotný výherce. V ten samý den začne běžet lhůta 60 dnů na vyplacení celé výhry. U výher do dvou milionů korun je výše možné zálohy stejná, lhůta na vyplacení celé výhry je pak 30 dnů," vysvětlil pro agenturu Mediafax mluvčí Sazky Jan Tuna.

Pohledávku přihlásila i Telefónica O2 Czech Republic, a to 205,5 milionu korun, jde o dobíjení GO sim karet prostřednictvím terminálů Sazky.

Pohledávky za Sazkou nově přihlásilo i 12 provozovatelů terminálů, jde o složené kauce v celkové výši 916 tisíc korun. Firma Nový úklid se zase hlásí o 8500 Kč, firma Lidé a Příležitosti zase o 39 tisíc korun.

Do řízení se dosud přihlásilo 41 věřitelů, někteří z nich ale své pohledávky zase stáhli. Pohledávku do řízení už přihlásila například firma Eto, ke které se dříve hlásil realitní magnát Radovan Vítek, ta chce po Sazce zhruba 254 milionů korun. Sidereus Holdings chce po Sazce přes 413 milionů korun. Firma Bara HK zase zhruba 6500 Kč, KKCG SF podnikatele Karla Komárka 408,8 milionu korun. Česká spořitelna pak 215 milionů korun. Věřitelé dosud do insolvenčního řízení přihlásili na splatných pohledávkách zhruba dvě miliardy korun.

Sazka je od úterý 29. března v úpadku, věřitelé, kteří tak dosud neučinili, mají od té doby 30 dní na přihlášení svých pohledávek. První schůze věřitelů se sejde 26. května. Na ní by se mělo rozhodnout, zda firma půjde do konkursu, nebo zda věřitelé odsouhlasí její reorganizaci. Pravděpodobnější je druhá varianta, reorganizační plán chce soudu předložit předseda představenstva firmy Aleš Hušák nejpozději 10 dní před schůzí věřitelů.

Sazka už má soudem stanovený i prozatímní věřitelský výbor, jeho členy jsou firmy Moranda, Siderius Holdings Limited, k oběma se dříve hlásil miliardář Radovan Vítek. Dále KKCG SF podnikatele Karla Komárka a dva přihlášení věřitelé Gtech Global Services Corporation a Česká spořitelna. Insolvenčním správcem je advokát Josef Cupka.

Související

Více souvisejících

Sazka

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy