drama

Pavel Šimčík ztvárnil hlavní roli ve filmu Velká premiéra.

RECENZE: Velká premiéra je velkým zklamáním s několika dobrými frky

Miroslav Krobot je stále uznávanou personou české filmové a divadelní scény, ale se svými vlastními celovečerními filmy se mu stále nedaří prorazit. Nový snímek je dalším důkazem toho, že režisérský talent s citem pro humor a přesně odpálené vtípky zkrátka nestačí na to, aby dílo dokázalo plnohodnotně držet pohromadě.
Snímek z dánského filmu Divoch.

RECENZE: Netradiční dánský snímek Divoch maskuje lidské drama za krimi komedii

Temná tragikomedie o krizi středního věku, ztraceném mužství i o vlivu vlastního kriminálního jednání na člověka. Divoch od mladého dánského režiséra se vymyká z běžného žánru komedie, do níž vkládá silné myšlenky podněcující diváka k přemýšlení. Příběh je silně spjat s krásnou norskou krajinou, jejíž nástrahy jsou často katalyzátorem událostí.
Záběry z filmu Metaloví lordi.

RECENZE: Puberťáci se chtějí stát hudebními hvězdami aneb Metaloví lordi

Iron Maiden, Metallica, Anthrax či Panthera – ikony metalové hudební scény se staly inspirací pro mnoho začínajících muzikantů a nejinak tomu je i u dvojice outsiderů ve snímku Metaloví lordi. Zábavné hudební drama je prošpikováno známými riffy, a zatímco opěvuje nejznámější metalové kapely, tak hned vzápětí si z nich utahuje.
film Poslední závod

RECENZE: Poslední závod aneb krásně nasnímaný boj o život Hanče a Vrbaty

Výpravné historické drama z počátků lyžařského sportu v Krkonoších vypráví nejen o nacionalistické řevnivosti Čechů a Němců, ale také o síle přátelství a zarputilosti Bohumila Hanče. Samotný závod se po prvním kole mění ze sportovního klání na boj o přežití. Ukazuje se tak, že i české hory umí zahýbat s lidskými osudy.
Adrien Brody ve filmu Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun.

RECENZE: Francouzská depeše hraje vícerozměrnou hru s divákem i prostorem

Režisér a scenárista Wes Anderson je známý svým dvourozměrným pojetí prostoru a častým používáním symetrie. V novém snímku zasazuje do svého charakteristického plánu trojici povídek, v nichž vynikají odlišné narativní postupy a různé přístupy k vlastním pravidlům prostoru, formy i času.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.
Plakát filmu Zbožňovaný.

RECENZE: Zbožňovaný je solidní sociální drama o zhroucení jedné idylické rodiny

Snímek inspirovaný dědečkem Petra Kolečka přešlapuje mezi sociálním dramatem a komedií, ale více mu sedí poloha sociálního dramatu. Místy nedotažený scénář zachraňují solidní herecké výkony a vynikající Zuzana Kronerová. Překvapením je výkon mladé herečky Martiny Czyžové v roli šestnáctileté vnučky Jiřího Bartošky. EuroZprávy.cz jsou mediálním partnerem filmu.
seriál The Lost Pirate Kingdom

Březen na Netflixu: Formule 1, Piráti, Ranařky a několik dokumentů

Výběr těch nejzajímavějších kousků, které nabídnul v březnu Netflix. Mezi filmy se žádná velká událost nekonala, ale dorazil výborný motoristický dokument F1: Touha po vítězství. Pro drobotinu přibyli nesmrtelní Pokémoni a nechybí ani několik menších filmů a dokumentů.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy