Vnitro navrhlo investiční projekty za 57 miliard, je třeba nový komplex pro policii

Ministerstvo vnitra navrhlo do národního investičního plánu 86 projektů na pořízení nebo obnovu movitého i nemovitého majetku v hodnotě zhruba 57 miliard korun. Mezi navržené projekty patří například výstavba nové požární stanice v pražských Holešovicích, stavba nového komplexu pro policii v Praze na Zbraslavi nebo pořízení a obnova dopravních prostředků pro policii a hasiče. Vnitro předpokládá realizaci zařazených projektů průběžně do roku 2030. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí ministerstva Hana Malá.

"Ministerstvo vnitra do Národního investičního plánu zařadilo celkem 86 významných projektů na pořízení nebo obnovu movitého a nemovitého majetku, který je nezbytný pro efektivní a hospodárné zabezpečení činnosti jeho organizačních složek: Policie ČR, Hasičského záchranného sbor ČR, archivů a podobně," uvedla Malá. Peníze na projekty mají podle ní jít jak z národních, tak z evropských zdrojů.

O rekonstrukci hasičské stanice v Holešovicích se ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) zmiňoval již dříve. Dřevěná stavba z roku 1942 podle něj neodpovídá požadavkům dnešní doby. Výstavba stanice má být podle dřívějších informací rozdělena na dvě etapy, v první vznikne nová budova s poplachovým výjezdem tvořená garážemi výjezdových vozidel, mycím boxem, technickými místnostmi, sklady a kompletním zázemím pro 26 hasičů sloužících ve 24hodinovém provozu. V druhé etapě má být postavena administrativní budova.

V novém komplexu na Zbraslavi by měly sídlit Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) a Kriminalistický ústav. Ve Zbraslavi nyní sídlí vedení NCOZ, policisté z protikorupčního útvaru a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu však zůstali ve svých původních, oddělených sídlech v centru města.

Mezi dalšími významnými projekty zmínila mluvčí ministerstva vnitra výstavbu nového administrativního komplexu ministerstva ve Veleslavíně, stavbu nového administrativního a depotního objektu Státního oblastního archivu Plzeň, obnovu služebních dopravních prostředků a speciální techniky pro Policii ČR a Hasičský záchranný sbor ČR a obnovu stávající a pořízení nové letecké techniky pro policii.

Národní investiční plán vlády zahrnuje celkem přes 17.000 projektů za 3,45 bilionu korun na léta 2019 až 2030. Kabinet podle premiéra Andreje Babiše (ANO) sestaví Radu vlády pro veřejné investování a při ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) vytvoří státní expertizu, která bude odpovědná za koordinaci přípravy projektů.

Ministerstvo dopravy navrhlo do plánu projekty za zhruba dva biliony korun, ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy uvedlo, že zařadilo programy a projekty za desítky miliard. Ministerstvo zemědělství navrhlo 26 projektů za 48,6 miliardy korun. Ministerstvo životního prostředí žádá na projekty 56 miliard korun, ministerstvo spravedlnosti navrhlo projekty v hodnotě 14,2 miliardy korun.

Související

Více souvisejících

Ministerstvo vnitra Policie ČR Hasiči Vláda ČR Praha

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy