Most přes D4 u Řitky musel být uzavřen, je v havarijním stavu

Most přes dálnici D4 u Řitky nedaleko Prahy musel být kvůli havarijnímu stavu od středy uzavřen. Místním se tak zkomplikovala doprava do Čisovic a dalších obcí na druhé straně dálnice i najíždění na D4. Středočeský kraj připravuje rekonstrukci mostu a vyhlásil soutěž na stavební firmu, uvedla dnes Helena Frintová z krajského úřadu.

Starosta Řitky Kamil Abbid (nez.) řekl, že stav mostu je špatný již delší dobu a počítalo se s jeho rekonstrukcí. Na havarijní stav se přišlo při mimořádné prohlídce, od středy je proto neprůjezdný. Podle vedoucího mostních techniků krajské správy a údržby silnic Miroslava Dostála by jinak nebyl možný bezpečný provoz na mostě i pod ním.

Objížďka byla stanovena od Prahy přes exit Řitka souběžně s D4 do Mníšku pod Brdy a dále přes Čisovice. Ve směru od Strakonic je objízdná trasa stejná, ale v opačném pořadí. "Samozřejmě se s tím potýkáme. Dnes byla zrovna taková zatěžkávací zkouška, protože na D4 před mostem havaroval motorkář. Takže se ucpaly všechny objízdné trasy," uvedl Abbid.

Podle něj se situace ještě zhorší při plánované opravě D4 mezi Řitkou a Klíncem v době letních prázdnin. "Pro nás to znamená, že budeme velice špatně obslužní veřejnou dopravou," dodal starosta.

Frintová uvedla, že k rekonstrukci mostu je již zpracována projektová dokumentace a bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby, nabídky lze podávat do 15. května.

Aktuálně máme v realizaci 39 staveb dálnic ?️ a silnic I. třídy ?️, dohromady se jedna o 255 km ?‍♂️⚒?‍♀️ pic.twitter.com/LWF3X6SBjp

— ŘSD (@RSD_oficialni) 25. dubna 2019

"Po dokončení soutěže a uplynutí zákonných lhůt bude moci být podepsána smlouva o dílo. Následně budou provedeny přípravné práce a projednání dopravních opatření především na dálnici D3," uvedla. Stavební práce by měly začít v červnu nebo červenci. "Předpokládané náklady činí 43,5 milionu korun," dodala Frintová.

Stav mostů a lávek trápí řadu měst. Předloni v prosinci se v Praze zřítila lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou a na několik týdnů byl uzavřen Libeňský most, který bylo nutno podepřít. Lávka v Nymburce přes Labe musela být zbourána, protože hrozilo, že spadne.

Související

Dálnice

Problémy na dálnicích: Nehody uzavřely D4 i D7

Dálnici D7 na 13. kilometru na Kladensku dnes uzavřel požár kamionu, směr na Chomutov je neprůjezdný. Nehoda se obešla bez zranění. Požár je už uhašený, kvůli překládce návěsu ale bude dálnice ještě zhruba dvě hodiny neprůjezdná, řekla ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Událost byla hlášena před 6:30, dálnice byla kvůli přeložení nákladu uzavřena zhruba o tři hodiny později.
Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule

Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule. Řidiče hledá policie

Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule, její jízdu na video zachytili a na sociálních sítích zveřejnili další řidiči, uvedl server auto-mania.cz. Podle policie podobná závodní auta na silnice nesmějí, nesplňují pravidla pro provoz na pozemních komunikacích, nemají například registrační značku ani blinkry.

Více souvisejících

dálnice D4 Středočeský kraj Dálnice

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

Kyjev: Pokud Ukrajina padne, nastane třetí světová válka

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal ve středu uvedl, že v případě porážky Ukrajiny v konfliktu s Ruskem nastane třetí světová válka. Americký Kongres vyzval, aby schválil zpožděný balík vojenské pomoci pro jeho zemi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy