Nevěřil jsem vlastním očím. Byla to Sobotkova habaďůra na opozici, popisuje poslanec

Praha – Poslanecká sněmovna včera mimořádně jednala o řešení nelegální imigrace na území Evropské unie. Schůzka začala v 18 hodin, v 21 hodin byla ukončena, respektive přerušena. Došlo k tomu kvůli skandálnímu jednání Bohuslava Sobotky, upozornil na sociálních sítích poslanec hnutí Úsvit Karel Fiedler.

Fiedler podle svých slov navrhl, aby jménem poslaneckých klubl hnutí Úsvit a ODS pokračovala tato mimořádná schůze i po 21. hodině. „S úžasem jsem sledoval, jak na tabuli svítí 62 přítomných poslanců. Ve Sněmovním sále bylo podle mého odhadu tak okolo 120 poslanců, stovka určitě. Začalo shánění poslanců z předsálí a chodby, aby doplnili kvórum na potřebných minimálně 67," komentuje situaci ve Sněmovně poslanec.

Vyšel proto do předsálí, aby svolal další poslance. „A nevěřil jsem svým očím a uším. Pod televizorem u stolků, kde se ráno zapisujeme do prezenčních listin, stál premiér Sobotka a napjatě sledoval obrazovku televizoru, který tam je nad zmíněnými stolky. Záhy jsem pochopil, že sleduje hlavně čas. Když čas přeskočil na údaj 20:59, zaslechl jsem jeho slova "ještě minutu a je to dobré" doprovázené gestem zaťaté pěsti, které děláme, když se nám něco podaří. Zůstal jsem jako opařený. Když čas přeskočil na 21:00, premiér Sobotka vítězné (tenisové) gesto znovu opakoval a ihned odešel," popisuje rozhořčeně Fiedler.

Poslanci se nelíbí, že Sobotka snížil kvórum, přestože byl evidentně přítomný. „Samozřejmě mu k tomuto počinu - ukončení schůze pro tento den, muselo pomoci nemálo dalších poslanců. Habaďůra na opozici byla dokonána," posteskl si poslanec Úsvitu.

Sobotka podle něj neměl žádný zájem na pokračování schůze a neměl chuť řešit problém, který občany zajímá. „Další "krásná" prezentace arogance jednoho z koaličních subjektů a premiéra. Pane premiére Sobotko, velmi rychle jste dohnal úroveň vicepremiéra Babiše," vzkázal mu Fiedler.

Související

Petr Fiala Komentář

Sliby, chyby? Sobotkovský obrat premiéra Fialy je výrazem odpovědnosti

Slibem nezarmoutíš, říká se u nás v kraji. To vyjadřuje i ironické ušklíbnutí nad opakovaným střídáním vzbuzování očekávání a následného nevyhnutelného zklamání, prorocky popsaného mistrem Cimrmanem už v principu jeho slavné frustrační kompozice. Ano, uhodli jste. Dnes bude řeč o předvolebním slibování. 
ČSSD Rozhovor

ČSSD si před 30 lety zvolila Zemana. Současné vedení připomíná správce konkurzní podstaty, říká politolog Bureš

Před 30 lety skončil třídenní sjezd sociální demokracie v Hradci Králové. Strana si na něm nejen změnila název, který používá dodnes (z Československá sociální demokracie na Česká strana sociálně demokratická), ale především si do čela zvolila Miloše Zemana. Jeho mandát však tehdy nebyl nikterak silný, upozorňuje politolog Jan Bureš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Prorektor Metropolitní univerzity Praha i tak považuje zmíněný sjezd za klíčový pro úpravu do té doby nepříliš úspěšné politické strategie ČSSD. Ohledně její budoucnosti je pak spíše skeptický. Obává se, že v Česku se nyní odehrává podobný vývoj jako v jiných zemích regionu, kde zanikla skutečná levice a její místo zaujali populisté.

Více souvisejících

Bohuslav Sobotka Karel Fiedler Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Aktualizováno před 22 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 38 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 54 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy