Zeman je vlastizrádce, píše psycholog. Jste nula a zločinec, nadávají mu lidé

Praha – Málokterá česká politická osobnost štěpí veřejné mínění v naší zemi tolik, jako Miloš Zeman. Jedni jej hluboce uznávají pro jeho intelekt a jistou lidovost, druzí jej pokládají za ostudu České republiky a nemohou mu přijít na jméno.

Miloš Zeman je vlastizdráce. S tímto tvrzením přišel nedávno ve svém blogu na Aktuálně.cz známý český psycholog Bohumil Sláma. O co svá tvrzení opírá? Svoji argumentaci začíná v minulosti. „vyjma Václava Havla máme od roku 1948 pouze prezidenty, za které se musíme stydět. Všichni včetně Klause nás táhli z Evropy na východ.“ píše.

Podle něj zradil český národ i Ludvík Svoboda. „Patří mezi ně bohužel i Ludvík Svoboda, o kterém mnozí historici tvrdí, že byl tajným sovětským agentem, byť zřejmě hlavně ze strachu, a o kterém mi moji rodiče řekli, že v Únoru 48 zradil (dodnes se cituje jeho tehdejší výrok, že armáda nepůjde proti lidu, přičemž z osobní zkušenosti dobře věděl, co bolševismus udělal s ruským lidem a co nás tedy čeká). V roce 1968 podepsal Moskevské protokoly a pak už vůči Rusům dělal jen servilní politiku.“

Podle Slámy je příklon k Rusku nebezpečný a země na něj doplatí. „Připomínám to hlavně proto, že na příklon k Rusku jsme těžce doplatili a že se to může opakovat. Dej ruskému vlku prst a sežere tě celého (jak se stalo Benešovi). V tom, co tento vlk dělal nám, Východnímu bloku a některým jiným zemím, pokračoval pak v Afgánistánu, kde se stal prapůvodcem všech dodnes trvajících válek, potom v Gruzii, v Čečensku, na Ukrajině a nyní v Sýrii, kde chrání jednoho z největších zločinců současného světa Asada.“ píše psycholog.

Uvádí dále, že na tradici komunistických prezidentů navazuje nyní Miloš Zeman. „My, kdo jsme všechny proruské prezidenty (obvykle i první tajemníky KSČ) zažili a máme přes jejich devastující vliv ještě alespoň zbytky zdravého rozumu, dnes můžeme jen s úžasem sledovat, co si i náš poslední, „demokratický“ prezident už delší dobu dovoluje. Jak dokázal zmanipulovat nemalou část našich lidí a vymýt jim rozum a paměť.“

Před takovým postupem důrazně varuje. „Už třeba jen proto, že ruská politika je ve světě snad nejprolhanější a nejpodvodnější a že je prosáklá do všech vrstev ruské společnosti.“. A ve svém textu nešetří ani Putina. „Bývalý důstojník KGB, vyrostlý v silně autokratické společnosti si po vzoru téměř všech jiných dřívějších i současných autokratů řekl, že potřebuje nějakého velkého nepřítele, a vybral si v linii sovětských stereotypů Západ. Že na to jeho země po všech stránkách doplatí, mu bylo vedlejší, neboť na prvním místě se ocitla jeho potřeba posílit vlastní moc. Rusko bude sice bez spolupráce se Západem zaostávat a usychat, on však poroste nebo se přinejmenším dlouho udrží.“

Sláma dále zopakoval, že Zeman je podle něj osoba s psychickými problémy. „O tom, že Zeman je anetickou a dnes již spíše do psychopatie degradovanou osobností, jsem už opakovaně psal. Dál na tom trvám a mezi odborníky, tj. mezi psychology, psychiatry, neurology a geriatry zdaleka nejsem sám. Je to jasné, popírat to mohou z odborníků jen lháři, z ostatních pouze obluzení zaslepenci. Zeman škodí, je nenapravitelný a vzhledem k jeho počínající senilitě se to bude pouze dál zhoršovat.“.

Do Slámy se kvůli sepsanému textu ostře pustili někteří diskutující pod jeho blogem. „Slámo, vy jste nula, nula nic, proč by se měl pan prezident s vámi zahazovat. Pokud ovšem schvalujete válečný zločin USáka, který se včera odehrál v Sýrii, jste také zločinec. Protože schvalování zločinu je také kriminálním činem.“ píše mu někdo, kdo se do diskuse zaregistroval pod přezdívkou Ladislav Groessling.

Objevily se ale i pochvalné příspěvky, jež se Slámou souhlasí. „Zeman je vlastizrádce, který slouží Rusku nikoli Česku, to je snad jasné každému, kdo má v hlavě mozek.“ píše uživatel vystupující pod iniciálami M.W.

Související

Miloš Zeman

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

Více souvisejících

Miloš Zeman Bohumil Sláma prezident čr politika psychologie

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy