Vymění ODS za SSSR nebo KSČM? Klaus mladší hledá název nové strany

Jak moc vážně bere poslanec Václav Klaus přípravy vzniku vlastní strany? Namísto marketingových expertů dnes požádal o pomoc při výběru jejího názvu uživatele sociálních sítí. Návrhů se objevila spousta, některé z nich jsou dost kontroverzní.

Nezařazený poslanec Václav Klaus mladší hodlá po svém vyloučení z opoziční ODS založit novou politickou stranu. Už do ní láka třeba někdejší stranickou kolegyni Zuzanu Majerovou Zahradníkovou, kterou ODS rovněž vyloučila ze svého poslaneckého klubu. Teď se snaží najít pro novou stranu název a o pomoc se rozhodl požádat fanoušky na sociální síti.

Syn bývalého prezidenta prosbu uvedl slovy, že má být nijaké počasí, při kterém lidé možná zůstanou doma. „Napište mi prosím do komentářů, jak by se měla podle vás jmenovat nová strana, kterou zakládáme. Klidně blbosti, kreativitě se meze nekladou, vážně, cokoli vám připadne dobré,“ napsal Klaus ráno na Facebooku.

Výherci slíbil litr rumu, možná i z toho důvodu se rychle objevila spousta nápadů. Během pár hodin se pod příspěvkem objevily tisíce komentářů a v čele ankety byl název SSSR. „Dal bych Strana Svobodného Selského Rozumu (SSSR). A kavárna se z toho po…“ vysvětlil svůj nápad David Punčochář.

Tisíc lajků posbíral návrh Miroslava Waidingera Klaustrofóbie, na paty mu šlapal Karel Kocek s názvem Národ sobě. Jistý Roman Máca pak navrhl Klausovu Stranu Čech a Moravy, která by se však o zkratku dělila s komunisty.

Do ankety se zapojily i známé osobnosti, třeba sociolog a protiislámský aktivista přispěchal s Vlasteneckou koalicí, jejíž zkratka by korespondovala s Klausovými iniciálami. Marketingový specialista Michael Skřivan zase navrhl název K-K-K jako Klaus-Klaus-Klan.

Klaus mladší nad vznikem nové strany přemýšlí od března, kdy byl vyloučen z ODS poté, co přirovnal jednání Poslanecké sněmovny o evropské legislativě ke schůzi židovského výboru, který rozhodoval o transportech do koncentračních táborů.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. politika politické strany sociální sítě

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy