David Rath varuje: Je to tady. Začala invaze do Evropy

Praha - Z turecké pevniny přijíždí jeden gumový člun za druhým. Všechny plně naložené mladými muži s batohy na zádech, mobily a malým návodem co dělat. Tak popisuje exhejtman David Rath začínající invazi uprchlíků do Evropy.

"Nikdo jim nebrání vystoupit na ostrov Lesbos, který je řeckým územím a tedy i prostorem EU. Jako invazní armáda spořádaně pochodují podél cest až k prvnímu trajektu na pevninu.Zakoupí lístek a pokračují v invazi. To je obraz, který mi popisoval Dr.Vladimír Dryml, který se jel na vlastní oči přesvědčit jak to je s uprchlíky. Poněkud upravený obraz poskytují i evropská média, tedy upravený o to, že vyhledávají řídká místa, kde jsou i ženy a děti, aby otupily strach domácího obyvatelstva před běžící invazí," píše na svém blogu Rath.

Podle něj je dnes jasné, že nejde z významné části o spontánní útěk na životě ohrožených rodin, ale o organizovanou a řízenou akci, která byla simultánně spuštěna v řadě zemí Asie a Afriky. "Je zarážející, že evropské tajné služby neví, kdo to spustil a s jakým cílem. Respektive možná to některé i vědí, samozřejmě vyjma těch našich, ale z nějakého důvodu informace nepouštějí veřejnosti," podotkl.

Kdo invazi do Evropy naplánoval, rozjel znamenitý ,,marketing" v získávání vhodných klientů a ,,prodal" jim jednosměrný zájezd do Evropy Rath netuší, akce je ale prý výborně připravená a dnes již organizátorům nese neuvěřitelný profit. "Jejich prvotní a nemalá investice se již nejspíše vrátila. Pokud jsou pravda probleskující informace, tak tento zájezd po vlastní ose stojí několik tisíc dolarů," píše na blogu na idnes.cz s tím, že při denním počtu tisíců invazistů si profit každý může spočítat sám.

Další ticho se rozprostírá kolem cíle, v němž peníze končí. "Buď tedy tajné služby nic neví a pak jsme troubové, že je královsky platíme, nebo ví a z nějakého důvodu mlčí. Někdo může určitě namítnout, že určitě informují k tomu určené politiky, ale podle jejich mdlých reakcí se spíše zdá, že neví nic, nebo jde o tak strašné informace, že při své neschopnosti jim raději nevěří a dělají, že o ničem neví. To se v historii stalo již mnohokrát. Teď jsem měl na mysli spíše vrcholné politiky Německa, Francie, Itálie a Británie, než ty naše, kteří jsou již vyselektováni tak, že jim dochází jen málo co a jejich kolegové z velmocí jim nic ani neřeknou," podotkl.

I přesto zatím Českou republiku chrání "pozice druhých houslí chrání." Většina migrantů totiž směřuje do Německa, Francie, Británie a Skandinávie, zaplavuje Itálii. "Zarážející je zvláště postoj německých elit. Ty se snaží tvářit, že vlastně o nic nejde. Německo je ekonomický gigant a jistě dokáže zvládnout i statisíce migrantů. Ovšem pokud by šlo o jednorázovou vlnu. Pokud skutečně jde o začátek invaze, která přivede miliony mladých a testosteronem nabitých mužů o nich určitě víme jen jedno a to, že sem určitě nepřišli pracovat a už vůbec ne za mzdu, která odpovídá jejich nulové kvalifikaci," uvádí Rath.

"I v případě, že by tato invaze neměla za cíl vyvolání násilností, pak určitě je útokem na evropský sociální systém, který je na naší planetě ojedinělý a štve všechny, kteří mají za cíl vlastnit na Zemi vše, co za něco stojí. Mnoho občanů USA čím dál tím víc reptá, proč nemohou mít podobný zdravotní a sociální systém jako Evropané. Čína a Indie se něčím tak zbytečným jako všeobecný zdravotní, sociální a důchodový systém vůbec nezabývají. Nepříjemné je, že čím dál tím víc Číňanů a Indů a dalších se také ptá proč, když to je v Evropě, tak to není taky u nich doma. Nastal čas poslat tu rozmazlenou Evropu ke dnu, aby přestala být tak útlocitná a starat se o každého nemocného, starého, nebo nezaměstnaného. Dost silná invaze lidí, kteří nechtějí a neumí pracovat, s tím může rychle zamávat," dodal.

"V neposlední řadě invaze vyvolá tlak na posílení pravomocí a rozpočtů všech represivních složek. Lidé už dnes mají strach a volají po uzavření hranic, po větší kontrole. Co teprve až budou testosteronoví invazisté skutečně pobíhat po ulicích našich měst. Pak se budou politici předhánět v tom dát více pravomocí a peněz všem složkám represivního aparátu. Hlavně jim dát více pravomocí. Tak se náš dnešní policejní stát definitivně změní na nepokrytou diktaturu. Asi nás nemůže moc těšit, že stejný vývoj bude předcházet i u našich velkých sousedů, kteří jsou zatím docela dobře fungující demokracií. Pro někoho asi bohužel," uzavřel Rath.

Související

Více souvisejících

uprchlíci Imigranti z Afriky a Blízkého Východu David Rath

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Fotbal, ilustrační fotografie

Rok starý debakl se neopakoval. Češi podali nejlepší výkon pod Haškem a vyhráli nad Albánií

Po nevýrazných zářijových výkonech, kdy svěřenci kouče Ivana Haška nejprve šokovali porážkou v Gruzii 1:4 a následně vydřeli domácí výhru nad Ukrajinou 3:2, nastoupila v pátek česká fotbalová reprezentace k dalšímu zápasu proti nevyzpytatelnému soupeři z Albánie. S tou před rokem ostudně prohrála v Albánii 0:3, a tak si fotbaloví fanoušci kladli otázku, zda v kontextu současných výkonů bude výsledek tentokrát lepší. A pro mnohé nečekaně byl. Albánie zůstala za očekáváním, Češi navíc před zaplněnou Letnou předvedli nejlepší výkon pod Ivanem Haškem a zejména díky dvougólovému Tomáši Chorému vyhráli s přehledem 2:0.

před 1 hodinou

Kamala Harrisová, viceprezidentka Spojených států amerických

Harrisová se chystá poukázat na rozdíl mezi sebou a Trumpem

I zdravotní stav kandidátů může sehrát roli v listopadových prezidentských volbách v USA. Viceprezidentka a demokratická nominantka Kamala Harrisová se v sobotu chystá zveřejnit lékařskou zprávu, sdělil její poradce. Informovala o tom CNN. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie.

Zítko už není ve vazbě. Soud s ním ale pokračuje

Dezinformátor Pavel Zítko, který čelí obžalobě ze šíření poplašné zprávy, byl v pátek propuštěn z vazební věznice v Litoměřicích, kde byl od srpna, kdy jej českým kolegům předala slovenská policie. Informovala o tom ČTK. U chomutovského okresního soudu zároveň pokračovalo hlavní líčení v jeho případu. 

před 4 hodinami

Čínská armáda, ilustrační fotografie.

Číná překonává Rusko ve všem. Až na jednu oblast, upozorňuje expert pro EZ

Programový ředitel Středoevropského institutu asijských studií (CEIAS) a odborný asistent na Univerzitě Palackého v Olomouci Richard Turcsányi pro EuroZprávy.cz vysvětlil rozdíly mezi čínským a ruským vlivem. Oba jsou od sebe odlišné, Čína Rusko mocensky předehnala prakticky ve všem – kromě jaderných zbraní. Zatímco „hrozba“ ze strany Moskvy je hlavně vojenská, u Pekingu je to podle něj mnohem méně jasné. 

před 5 hodinami

Mount Everest

Největší záhada Everestu ožívá. Povedl se velký objev

Sto let letos uběhlo od největší záhady kolem nejvyšší hory světa Mount Everest. Dodnes totiž není jasné, zdali ji už v roce 1924 nezdolali dva britští horolezci. Nyní se týmu dokumentaristů povedl velký objev, když byly nalezeny lidské ostatky, které zřejmě paní druhému ze ztracených horolezců. 

před 6 hodinami

Kometa, ilustrační foto

Jak vidět kometu na obloze? Astronomové radí, co (ne)dělat

Milovníkům astronomie začalo asi nejvíce vzrušující období během letošního října. Na obloze se totiž objeví kometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), která bude podle Astronomického ústavu AV ČR nejzajímavějším objektem na říjnové obloze. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

Donald Trump

Letadla i vojáci. Trumpa bude před volbami hlídat armáda

Volební tým bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, kandidáta Republikánské strany v nadcházejících prezidentských volbách, požádal o poskytnutí vojenských letadel a vozidel pro zvýšení bezpečnosti během posledních týdnů kampaně. 

včera

včera

Zbraně Hizballáhu

Hizballáh má nové velení. Chystá se na specifický druh války

Hnutí Hizballáh, podporované Íránem, se podle informací dvou anonymních zdrojů připravuje na dlouhou opotřebovací válku na jihu Libanonu a má nové velení. Navzdory izraelským útokům si stále uchovává značné zásoby zbraní, včetně přesných raket, které dosud nepoužilo, uvedla agentura Reuters.

včera

včera

včera

Andrej Babiš

Z podnikatelů populisty: Babiš a Trump jsou v podstatě totéž

Může být velký podnikatel dobrý politik? Záleží na mnoha faktorech, osobnosti jako Donald Trump nebo Andrej Babiš ale ukázaly, že jim jde hlavní o vlastní image (a profit). Hranice mezi politikem-podnikatelem takového formátu a populistou je velice tenká a oba muži ji zdárně překročili.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko zahájilo ofenzívu v Kurské oblasti. Ukrajinské jednotky jsou v nebezpečí

Ruská vojska tento týden zaznamenala postup v Kurské oblasti na západě země, kde obsadila dvě obce, které předtím kontrolovaly ukrajinské síly. O událostech informovalo ruské ministerstvo obrany. Podle serveru Meduza, který působí z lotyšského exilu, zahájila ruská vojska novou ofenzívu na několika frontových úsecích v této oblasti.

včera

včera

včera

Putin nastínil svou vizi ideálního světa

Ruský prezident Vladimir Putin se v pátek setkal s íránským prezidentem Masoudem Pezeškijánem v hlavním městě Turkmenistánu, Ašchabadu, během regionálního summitu. Šlo o jejich první setkání, při kterém diskutovali o bilaterálních vztazích a situaci na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy