Skladujte své zásoby efektivněji. Poradíme, jak na to

PR - Máte internetový nebo kamenný obchod? Pokud ano, rozhodně se neobejdete bez skladu. Je sice pravdou, že pokud prodáváte třeba parfémy, gadgety nebo jiné drobné zboží, obvykle vám postačí běžná místnost o velikosti kanceláře. Co když ale prodáváte výrobky větší, kde už je třeba řešit plochu třeba o několika stovkách metrů čtverečných?

Vše musí mít své místo

Uvědomit si nutnost efektivního skladování by měl být první krok, spojený s vedením vašeho skladu. Jedině tak následně urychlíte procesy spojené s vyhledáním konkrétního produktu. Díky tomu dojde i k rychlejší expedici, nebo rychlejšímu donesení zboží samotným zákazníkům. Stejně tak je důležité naplno využít plochu skladu, nejlépe od podlahy, až ke stropu. K tomu mohou dopomoci nové skladové regály. Současná řešení nabízejí mnoho možností, které jsou spojeny jak s výběrem různých velikostí, tak třeba i s možností následné modifikace, nebo propojování jednotlivých součástí. Podíváme-li se i na naprostou špičku v dané oblasti, potom je možné využít:

* Automatické sklady* Kyvadlový kompaktní skladovací systém* Pojízdný regálový systém

Zrychlete distribuci a ulehčete zaměstnancům

Výše uvedené možnosti jsou skutečně špičkou ve svém oboru, což jasně dokazuje, že ti největší distributoři a prodejci daného řešení logicky využívají. I vy však můžete docílit toho, že vaši zaměstnanci budou pracovat efektivněji, rychleji a přitom bez větší námahy. Místo ručního paletizačního vozíku, nebo jiných takových pomůcek jim lze zakoupit klasický vysokozdvižný vozík. Ten už dávno nemusí být pomůckou jenom tam, kde je používáno klasické paletové přepravy. Objednejte si pozicionér vidlic a můžete jednoduše a rychle měnit samotnou rozteč, kterou dané vidlice mají. Nebudou tak připraveny jenom pro klasické palety, ale i pro mnohé menší varianty. Vše s ohledem na podmínky ve vašem skladu, stejně jako s ohledem na vaše požadavky.

Bezpečnost práce je základem

Pamatujte, že dbát byste měli také na bezpečnost práce. I když v tom vidí mnozí zaměstnavatelé jenom dodatečné náklady a starosti, není tomu tak. Pokud jsou vaši zaměstnanci v bezpečí, jenom málokdy hrozí případné zranění, nebo jiný problém. Díky tomu máte jistotu, že během několika vteřin nevyřadíte zkušeného zaměstnance z provozu. A hledat za něho odpovídající náhradu rozhodně není nic jednoduchého.

Není to ale jenom péče o bezpečnost samotného pracovního prostředí. Starat byste se měli také o veškeré vybavení, stroje nevyjímaje. Pravidelný servis a důkladná kontrola je cestou k tomu, jak prodloužit životnost každého stroje. Mohou často stačit třeba jenom kvalitní hydraulické hadice, které jsou vyměněny a tak nahradí onu stávající zpuchřelou. Pokud by došlo k jejímu definitivnímu poškození, mohlo by to cenu opravy výrazně zvýšit, jelikož by se mohlo toto poškození dotknout i ostatních součástí strojů. A poté můžete daný stroj vyřadit i na několik dní, ale i týdnů. Příkladem je třeba výše uvedený paletizační vozík.

Jak na nízké náklady spojené s provozem skladu?

Co jsme ještě nezmínili, to je určitě nutnost hledět na co nejmenší náklady, které jsou s provozem skladu spojené. I ty jsou nezbytností, jelikož jedině tak můžete:

* Nabízet nižší ceny* Mít více peněz pro zaměstnance* Investovat do nových technologií

Velmi často lze snížit hlavně takzvané provozní náklady. Mohou souviset se spotřebou vody, stejně jako jsou spojeny s výdaji na vytápění. Snížit však lze ale i spotřebu elektrické energie. Jelikož zabezpečujeme průmyslové osvětlení, můžeme vám doporučit to nejmodernější a nejúspornější řešení, které aktuálně existuje. Zapomeňte na klasickou zářivku a vsaďte na LED technologii. Proč? Jelikož je aktuálně jasnou volbou nejenom z hlediska vysokých úspor, ale je jasnou volbou také z hlediska životnosti, stejně jako kvality světla, kterého díky použití daných diod dokážeme získat. A to nejenom u nás doma, jak bývá zvykem, ale samozřejmě i v našem skladu, stejně jako i na prodejní ploše.

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Ilustrační foto

Kiwi se potýká se ztrátami. Propustí stovky zaměstnanců

Brněnská společnost Kiwi.com, specializující se na vyhledávání letenek, prochází významnými změnami. Přestože firma v roce 2022 zaznamenala růst o více než sto procent a dosáhla příjmů přesahujících šest miliard, stále se potýká s ročními ztrátami. V minulém roce byly náklady o téměř půlmiliardu vyšší než příjmy. 

Více souvisejících

firmy komerční sdělení Obchody

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 28 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy