Jiná cena v regálu než u kasy? Nejvíc pokut za slevové akce loni dostal Penny Market

Praha - Slevové akce probíhají na tuzemském trhu prakticky celoročně. Proto se i Česká obchodní inspekce (ČOI) v průběhu celého roku zaměřuje na kontrolu nabídky a prodeje zboží za akční slevy a zboží ze sezónních slev. V roce 2017 uskutečnila celkem 5 468 kontrol a porušení zákonů zjistila více než ve 40 procentech případů.

"Obchodníci obvykle neinformují spotřebitele pravdivě o cenách v souladu s cenovými předpisy. Deklarovaná sleva na letáku pak často neodpovídá ceně v regálu, nebo naúčtované ceně u pokladny," uvedl ředitel ČOI Mojmír Bezecný.

Penny Marketu inspektoři uložili 23 pokut v celkové výši 4,6 milionu korun. "Nejčastěji tato společnost nedodržela slibovanou akční cenu při konečném účtování a užila také nekalé obchodní praktiky," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Další nejvyšší pokuty obdržely řetězce Tesco (4,6 milionu Kč) a Albert (3,9 milionu Kč). Obě společnosti ve většině případů nesprávně účtovaly avizované slevové ceny.

Související

V Chodově na Sokolovsku požár zničil obchod Penny Market

V Chodově na Sokolovsku vyhořel Penny Market. Požár ho celý zničil

Rozsáhlý požár zachvátil dnes obchod Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Hořet začalo brzo ráno, před otevřením obchodu. Hasiči na místo původně vyslali 12 jednotek, nyní už obchod nehoří plamenem, oheň ho ale prakticky celý zničil, řekl ČTK mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. 

Více souvisejících

Penny Market slevy čoi Tesco Obchody Ekonomika

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy