Fortuna vypsala sázky na šéfa České televize

Praha - Bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna jsou s kursem 2:1 přesvědčeni, že Rada ČT zvolí za nového generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, bývalého šéfa komerční televize TV Nova. Už dříve vyhlásily sázky i sázková kancelář Chance a Tipsport, které také nejvíce věří právě Dvořákovi.

Bookmakeři Fortuny dále podle mluvčího sázkové kanceláře Petra Šraina dávají mimo Dvořáka šanci také nynějšímu šéfovi zpravodajství ČT Romanu Bradáčovi s kurzem 4,5:1. "Významné osobnosti jako Jan Vávra nebo Fero Fenič se neprosadí," uvedl Šrain.

Právě na další známou tvář - Jana Vávru - je kurs 30:1, na nejvýše postavenou ženu v pomyslném žebříčku, Alenu Millerovou, je u Fortuny aktuálně kurs 9:1. "Při závěrečné volbě 21. září nicméně může dojít k překvapení, kurs na to, že se ředitelem stane 'někdo jiný', tedy kandidát, který nepatří mezi favority, je totiž velmi nízký 2,4:1," dodal Šrain.

Fortuna ještě vypsala kurzy i na pár dalších jmen, která se výběrového řízení účastní. Hynek Chudárek do bookmakerů Fortuny dostal kurz 7:1, bývalý šéf vydavatelství Economia Michal Klíma 8:1, Radomír Pekárek 12:1, Fero Fenič 25:1 a šéfdramaturgyně Centra publicistiky, dokumentaristiky a vzdělávání ČT Jana Škopková 25:1.

Dvořák je ale favoritem i podle sázkových kanceláří Chance a Tipsport. "Dvořák je ostřílený manažer, který se velmi dobře orientuje v televizním prostředí. Domníváme se také, že jeho osoba bude navíc politicky průchodná, což by mohlo hrát při volbě nového ředitele veřejnoprávní televize nemalou roli," uvedl k vypsání kursů mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Papírovou dvojku mají u Tipsportu s kursem 4:1 hned dva kandidáti, a to ředitel hudební stanice Óčko Hynek Chudárek, a bývalý ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma. Roman Bradáč, současný ředitel zpravodajství ČT vstupuje do klání o post šéfa ČT s kursem 5:1, šance dalšího insidera z ČT, Jany Škopkové, jsou hodnoceny dokonce kursem 10:1. Z desítky kandidátů, kterým bookmakeři Tipsportu udělili nějaký kurz, má podle nich nejmenší naděje Jan Vávra s kurzem 15:1.

I podle sázkové kanceláře Chance je favoritem právě Dvořák, kterému bookmakeři Chance stanovili kurz 2,50:1. Druhým v pořadí je s kurzem 3,50:1 výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč a třetí s kurzem 6:1 šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová. Naopak nejhorší vyhlídky má podle bookmakerů sázkové kanceláře ze 17 kandidátů, které do sázek zařadili, s kurzem 50:1 Ondřej Zamazal.

Výběrového řízení na generálního ředitele České televize se zúčastní 32 zájemců z 36 přihlášených, čtyři byli pro formální nedostatky v úterý vyřazeni. O novém šéfovi České televize rozhodne Rada České televize.

Hlasování o pěti kandidátech postupujících do závěrečného kola volby generálního ředitele ČT proběhne tuto středu. Rada se po zúžení počtu kandidátů bude opět zabývat nabídkou na psychologický screening kandidátů. Finálová volba generálního ředitele České televize by se měla uskutečnit 21. září.

Po přechodnou dobu mezi odstoupením dosavadního generálního ředitele Jiřího Janečka a nástupem nového generálního ředitele vede ČT někdejší Janečkův provozní šéf Vladimír Karmazín. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na generálního ředitele České televize v polovině července.

Právě patnáctičlenná Rada ČT má za úkol zvolit nového generálního ředitele po Jiřím Janečkovi, který začátkem června oznámil, že se ke konci srpna ze zdravotních důvodů vzdá své funkce. Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.

Související

Ilustrační foto

FAČR ve spolupráci s Fortunou podají trestní oznámení kvůli skandálu ve třetí lize. Paták už není členem asociace

Víkendový kontroverzní duel třetí ligy mezi Admirou Praha, během kterého až v osmé minutě nastavení prvního poločasu sudí Michal Paták nařídil pro Pražany nesmyslnou penaltu, si vyžaduje co nejrychlejší a nekompromisní reakci. Proto se Fotbalová asociace ČR (FAČR) ve spojení se sázkovou společností Fortuna, která je zároveň titulárním sponzorem profesionálních tuzemských fotbalových soutěží rozhodla, že podají trestní oznámení na neznámého pachatele a to na základě informace Fortuny o podezřelých sázkách na tento inkriminovaný duel. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy (ŘKČ) pak už sudího Michala Patáka vyřadila z listiny rozhodčích pro amatérské soutěže, sám Paták pak ve středu vystoupil z FAČR a vyhne se tak tím trestu, přičemž mu hrozil doživotní distanc.
Ivan Bartoš

Bookmakeři vypsali kuriózní sázky: Zeman přestane kouřit, Bartoš se ostříhá na ježka

Bookmakeři sázkových kanceláří v Česku opět spojili konec roku s vypsáním kurzů na netradiční nebo politické sázky v příštím roce. U Fortuny lze vsadit například na to, že prezident Miloš Zeman přestane kouřit (5:1), lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká vyhraje republikový šampionát v šipkách (555:1) nebo že finále fotbalové Ligy mistrů v Istanbulu bude sledovat aspoň 50.000 diváků (7:1).

Více souvisejících

fortuna

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

včera

Severní Korea (KLDR)

Severní Korea přestane s posíláním balónů s odpadky. Jih ale varovala

KLDR v neděli oznámila, že dočasně přestane s posíláním balónů s odpadky přes hranici do Jižní Koreji. Komunistická diktatura nicméně varovala souseda, že se k této praxi vrátí, pokud Soul bude na její území posílat další aktivistické letáky namířené proti severokorejskému režimu.

včera

Bojové vozidlo pěchoty M2A4E1 Bradley.

VIDEO: Dvě ruská obrněná vozidla zničena americkým Bradleym

Bojové vozidlo pěchoty Bradley, darované Spojenými státy ukrajinské armádě, mělo zničit dva ruské obrněné transportéry na východní Ukrajině. Ukazují to nové záběry, které se objevily po oznámení Kyjeva o intenzivních bojích na východní frontě.

včera

včera

Donald Trump

Trump je ochoten jít do vězení, ale varoval před reakcí Američanů

Americký exprezident Donald Trump v neděli na Fox News uvedl, že by přijal případný trest, ať už by šlo o domácí či opravdové vězení. Podle republikánského politika by to ale nejspíš nepochopila veřejnost. Trump bez bližších detailů prohlásil, že by mohlo jít o zlomový okamžik. 

včera

včera

Olaf Scholz

NATO je připraveno se bránit proti Rusku, zopakoval Scholz

Cílem posílení východního křídla NATO je ukázat Rusku, že aliance bude v případě potřeby připravená bránit každý centimetr svého území, řekl německý kancléř Olaf Scholz podle Reuters v neděli v rámci projevu na Východoněmeckém ekonomickém fóru.

Aktualizováno včera

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Prohlédněte si galerii

V Liberci udeřil blesk do zámeckého parku. Zraněných je 18 lidí

Zraněné si vyžádal v neděli odpoledne úder blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů, uvedla policie po ukončení zásahu.

včera

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Aby si Sparta začala hledat nového trenéra. Podle médií se měl Priske dohodnout s Feyenoordem

Vypadalo to pro mistrovskou fotbalovou Spartu na klidné léto, během něhož bude posilovat kádr tak, aby se dokázala připravit na očekávané boje o účast v Lize mistrů. Jenže nyní to vypadá, že bude muset řešit nejožehavější otázku v tuzemském fotbale. Kdo ji vlastně bude trénovat? Jak nizozemská, tak i dánská média mají už totiž za hotovou věc, že se dánský stratég Brian Priske dohodnul s Feyenoordem Rotterdam, přičemž smlouvu s tímto klubem by mohl podepsat už během příštího týdne. Zbývá se už jen prý domluvit na výši odstupného se Spartou.

včera

včera

včera

včera

včera

Orangutan sumaterský, ilustrační fotografie.

ZOO odhalila jméno novorozeného orangutana. V indonéštině znamená naději

Orangutan sumaterský, který se narodil v ZOO Praha přesně před měsícem, dostal jméno Harapan, které v indonéštině znamená "naděje". Jméno vybrali chovatelé z téměř dvou tisícovek návrhů veřejnosti. V neděli ho slavnostně odhalili společně s ředitelem ZOO Miroslavem Bobkem ministr zahraničí Jan Lipavský či britský velvyslanec Matt Field. 

včera

včera

včera

včera

včera

Trump se připojil na TikTok, který chtěl v minulosti zakázat

Bývalý americký prezident Donald Trump se připojil na sociální síť TikTok, kterou chtěl dříve zakázat. Vlastníkem platformy je čínská společnost ByteDance, jejíž působení v USA se snaží americká vláda omezit. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy