Válka operátorů: O2 zavádí revoluční tarify. Vypukla mánie!

Praha - Mobilní operátor Telefónica O2 přišel ve čtvrtek s revoluční změnou své nabídky, neomezené volání po Česku teď na místo 2000 bude u O2 stát jen 749 korun měsíčně. Tím Telefónika rozpoutala na trhu cenovou válku a zákazníci vydělají. Nové tarify za měsíc zveřejní i Vodafone a půjde prý ještě níže.

Již za 249 korun nově mohou volat a esemeskovat zákazníci O2 zcela neomezeně ve vlastní síti. Za 749 korun získají neomezené volání a SMS kamkoliv v České republice - a k tomu 1GB dat. Na nové tarify FREE bude moci přejít každý. V případě zákazníků O2 bude jedno, zda již má uzavřenou smlouvu se závazkem, či nikoli. Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem FREE. Nové tarify bude samozřejmě možné získat i bez závazku.

"Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme," uvedl Mediafaxu Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

V souvislosti s novými tarify přichází změna v prodeji mobilních telefonů. Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí.

Odezva na nabídku neomezeného volání, SMS zpráv a internetu za 750 korun měsíčně na sebe nenechala dlouho čekat. Zákazníci vzali infolinku Telefóniky podle mluvčího Hanyho Farghaliho útokem. Citelný nárůst vytížení zaznamenaly také zákaznické linky Vodafonu a T-Mobilu, kam volali hlavně lidé dožadující se také výhodnější ceny a podmínek, píšou Novinky.cz.

„Za prvních 24 hodin od startu nabídky, tedy od čtvrtečních deseti hodin, jsme zaznamenali nárůst vytížení call centra o 300 procent. Zároveň registrujeme enormní počet nových objednávek oproti normálu," řekl Novinkám Farghali.

Krok Telefóniky vyprovokoval k reakci konkurenční Vodafone. Podle serveru mobil.cz Vodafone půjde s některými tarify ještě níže pod O2, údajně i pod 700 korun. Vodafone slibuje, že bude levnější a avizuje cenu pod 700 korun. Rozdíl oproti tarifu O2 bude podle serveru v množství dat. O2 do tarifu přidalo zmíněný 1 GB dat, Vodafone slibuje 600MB balíček.

Reakce se čeká i od třetího operátora T-Mobile, který určitě nezůstane s poklesy tarifů pozadu.

Na přechod ke konkurenci většina lidí nespěchá. „Včera jsme zaznamenali opravdu velkou poptávku po informacích ohledně tarifů mobilních operátorů. Návštěvnost a srovnávání cen za mobilní volání včera byly enormní. Samotných objednávek na změnu operátora však nebylo tolik," uvedl Martin Špaček ze serveru Sfinance.cz, který mimo jiné porovnává nejvýhodnější tarify na trhu.

„Podle mého názoru lidé stále čekají, jak se zachová poslední velký hráč na trhu a jaké podmínky nabídne. Zatím si tedy lidé ve velké míře a s velkým zájmem zjišťují informace, ale s finálním rozhodnutím o změně zatím vyčkávají, až budou mít kompletní informace," uzavřel pro Novinky.cz.

Související

O2 Telefonica

Operátoři napadli u soudu EU stropy na volání do jiných zemí unie

Dva velcí evropští mobilní operátoři, španělská Telefónica a německý Deutsche Telekom, v březnu u unijního soudu napadli směrnici o kodexu pro elektronické komunikace. Ta byla přijata loni v prosinci především s cílem podpořit kvalitní pevné i mobilní připojení v EU. Kromě jiného má ale také už od poloviny května v EU zajistit levnější volání a posílání textových zpráv do jiných členských zemí bloku. Podle informací ČTK přitom ale firmy nepožádaly o pozastavení účinnosti směrnice do rozhodnutí soudního dvora.

Více souvisejících

Telefonica O2 Mobilní operátoři cena

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

před 6 hodinami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 9 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 10 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 12 hodinami

Starliner nevzlétl. NASA a Boeing odložily plánovaný let s posádkou k ISS

Boeing na poslední chvíli odložil první let vesmírné lodi Starliner s astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici ISS, informovaly tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem. Na palubě měli být dva Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy