Šéf NWR rezignuje na post předsedy představenstva. Krysy opouštějí loď, rýpl si Krúpa

Amsterdam - Šéf společnosti New World Resources (NWR) Gareth Penny (53) nabídl ke konci tohoto měsíce svou rezignaci na funkci výkonného předsedy představenstva. NWR vlastní firmu OKD, která je v insolvenci.

Společnost, která patří k předním středoevropským producentům černého uhlí, uvedla, že "ve světle nedávných událostí" podniká veškeré praktické kroky k tomu, aby co nejvíce snížila náklady a zefektivnila zbývající aktivity.

Již k dnešnímu dni nabídli své funkce i další tři členové představenstva: Alyson Warhurstová, Bessel Kok a Ian Ashby.

Jihoafričan Penny funkci výkonného předsedy NWR zastával od října 2012. Jeho povinnosti převezme k poslednímu květnu Boudewijn Wentink.

"Krysy opouštějí potápějící se loď, začalo to Zdeňkem Bakalou. Odstoupením z funkce se ale zodpovědnosti za své činy nevyhnou," reagoval slovenský finančník Pavol Krúpa, jehož skupina Arca Capital je minoritním akcionářem NWR.

Podnikatel Bakala definitivně opustil NWR v únoru. Novým vlastníkem se stala skupina Ad Hoc Group (AHG).

Související

OKD, ilustrační fotografie.

Ostravský soud zamítl žalobu OKD na NWR a Bakalu o 24,5 miliardy korun

Krajský soud v Ostravě dnes zamítl společnou žalobu, v níž těžební společnost OKD (nyní Správa pohledávek OKD) žádala od firmy New World Resources NV (NWR) a podnikatele Zdeňka Bakaly více než 24,5 miliardy korun. Kromě jiného za vyplacené dividendy, které považuje za neoprávněně vyplacené. Podle soudu výplaty dividend byly v souladu se zákonem. ČTK to řekla mluvčí soudu Veronika Ralevská.
soudy

Bakala neuspěl s ústavní stížností, miliardový spor může řešit česká justice

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost podnikatele Zdeňka Bakaly. Souvisela s žalobou o 24,5 miliardy korun, kterou u Krajského soudu v Ostravě podala v roce 2016 těžební společnost OKD (nyní Správa pohledávek OKD) na firmu New World Resources NV (NWR) a Bakalu samotného. Podnikatel uplatnil námitku, že české soudy nemají pravomoc o nárocích rozhodovat, protože má bydliště ve Švýcarsku.

Více souvisejících

NWR OKD Nizozemí

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy