Daimler hlásí vyšší zisk. Budoucnost nejistá, automobilku čekají drahé právní spory

Německá automobilka Daimler zvýšila ve třetím čtvrtletí provozní zisk meziročně o osm procent na 2,69 miliardy eur (68,9 miliardy Kč). Zásluhu na tom měl podle jejího dnešního sdělení především vyšší odbyt vozů značky Mercedes-Benz.

Firma nicméně oznámila, že bude snižovat náklady a varovala, že na příštích ziscích se mohou negativně podepsat drahé právní spory.

Our results for the third quarter 2019 are here. #Daimler $DDAIF

— Daimler AG (@Daimler) October 24, 2019

Přestože se luxusních automobilů Mercedes-Benz v uplynulém kvartálu prodalo o osm procent více, klesl firemní zisk z jejich prodeje meziročně na šest procent z 6,3 procenta. Celkem společnost prodala 839.326 vozů, loni ve stejném období to bylo jen 794.749. Čistý zisk podniku stoupl o tři procenta na 1,8 miliardy eur.

Německé státní zastupitelství v září uvedlo, že Daimler zaplatí v souvislosti s takzvaným dieselovým skandálem pokutu 870 milionů eur (22,3 miliardy Kč). Důvodem je chybná certifikace naftových vozidel.

S podrobnou prezentací ohledně strategie a nákladů má Daimler podle agentury Reuters přijít 14. listopadu.

Související

Ekonomika

Daimler chystá uvedení divize nákladních vozů na burzu, akcie automobily rostou

Německý automobilový koncern Daimler připravuje uvedení své divize pro výrobu nákladních automobilů na burzu. Informoval o tom německý list Handelsblatt s odvoláním na zdroje z podniku. Divize by podle zdrojů mohla na akciový trh vstoupit na konci příštího roku. Akcie společnosti Daimler si v reakci na tuto zprávu připisovaly zhruba tři procenta.
Mercedes Benz S-Guard 600

Daimler zvýšil čtvrtletní zisk o 19 procent, divizi Mercedes-Benz stoupla marže

Německý automobilový koncern Daimler zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně čistý zisk o 19 procent na 2,05 miliardy eur (55,78 miliardy Kč). Divizi Mercedes-Benz stoupla marže díky růstu čínské poptávky po luxusních vozech. Firma z německého Stuttgartu dnes také uvedla, že očekává zisk před úroky a zdaněním (EBIT) za celý rok na stejné úrovni jako loni ale zopakovala, že odbyt a tržby budou výrazně nižší.

Více souvisejících

Daimler mercedes automobilový průmysl Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

před 21 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy