Volkswagen prodlouží uzavírku německých továren do 19. dubna

Německý automobilový koncern Volkswagen prodloužil odstávku výroby v německých továrnách své hlavní značky VW kvůli koronaviru o dalších deset dnů, tedy až do 19. dubna. Firma to dnes oznámila na svých internetových stránkách.

"Zdraví našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě," uvedl člen představenstva značky VW Andreas Tostmann, který má na starosti logistiku a výrobu.

Automobilka podle něj pracuje na rozsáhlém balíku opatření, aby umožnila postupné obnovování výroby. Tato opatření se týkají například hygieny a udržování odstupů mezi zaměstnanci na výrobní lince.

Součástí koncernu Volkswagen je rovněž automobilka Škoda Auto. Ta minulý týden prodloužila odstávku výroby ve všech třech českých závodech kvůli koronaviru nejméně do 14. dubna.

Související

Elektrovozy Volkswagen

O elektroauta značky VW není zájem. Fabriky plánují velké propouštění

Elektromobilita představuje významné riziko pro pracovní místa v automobilovém průmyslu, přičemž prodeje elektromobilů v současnosti v Německu zaostávají. Tento trend je obzvláště znepokojivý pro zhruba 1000 zaměstnanců společnosti VW v Sasku, jejichž pracovní pozice jsou nyní ohroženy více než kdy jindy.

Více souvisejících

volkswagen automobilový průmysl

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy