Komediální inscenace Amazonie se tentokrát odehraje pro Mamma Help

Olomouc – Úspěšná komediální hra Amazonie, kterou uvedlo Moravské divadlo Olomouc ve své předchozí sezoně, se tentokrát odehraje pro dobrou věc. Již dnes v 19 hodin si jej diváci mohou vychutnat jako benefiční představení v Divadle Hudby. Veškerý výtěžek z představení bude věnován na provoz olomouckého Mamma Help centra.

Pacientská organizace Mamma Help sdružuje ženy s rakovinou prsu, jejich blízké, zdravotníky i sympatizanty. Sdružení má celostátní charakter a provozuje síť denně dostupných center, otevřených pro veřejnost. Tyto poradny poskytují informace související s onemocněním, léčbou a rekonvalescencí, ale také psychosociální podporu pacientkám a jejich rodinám. V říjnu, který je celosvětově vnímán jako měsíc boje proti rakovině prsu, pořádá olomoucký Mamma Help tradičně řadu tematických akcí, k nimž se letos připojilo právě i divadelní benefiční představení. „Naše pacientské sdružení se osvětou na toto téma zabývá již řadu let a chceme takto přispět i ke zviditelnění celosvětové říjnové kampaně. Benefičním představením, které pořádáme ve spolupráci s Moravským divadlem, chceme mimo jiné upozornit na význam prevence tohoto velmi rozšířeného ženského nádorového onemocnění," uvedla koordinátorka olomouckého Mamma Help centra Karla Otavová.Diváci mají možnost nejen přispět na dobrou věc, ale užít si i skvělou zábavu. Inscenaci odehrávající se v odlišných světech telenovely a avantgardního divadla připravil se členy činohry Moravského divadla Olomouc slovenský režisér Michal Spišák. Hlavní role ztvárňuje Lenka Kočišová a Tomáš Krejčí. Veškerý výtěžek z představení bude věnován na provoz Mamma Help centra Olomouc, které pomáhá ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám. Vstupenky v hodnotě 180 Kč je možné zakoupit přímo v Mamma Help centru, objednat na telefonním čísle 734 500 635 nebo na emailu olomouc@mammahelp.cz. Vedle divadelního představení připravuje olomoucké Mamma Help centrum také čtvrtý ročník pochodu s názvem Vyšlápněte si pro zdraví s mammahelpkami a růžovou stužkou, který odstartuje v sobotu 4. října v Bezručových sadech. Více informací můžete nalézt na www.mammahelp.cz.

Související

Elena Gazdíková v operetě Vinobraní (foto: Jan Procházka)

Moravské divadlo Olomouc chystá slavnostní koncert k výročí republiky

Olomouc - Letošní rok je pro Českou, potažmo Československou republiku ve znamení hned několika kulatých výročí. K oslavám se přidává i Moravské divadlo Olomouc, které přichystalo koncert ke stému výročí vzniku Československé republiky. V podání sólistů a sboru opery a operety a za doprovodu orchestru Moravského divadla zazní ukázky z děl Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany, slovenskou tvorbu bude zastupovat Eugen Suchoň.

Více souvisejících

Moravské divadlo Olomouc (MDO)

Aktuálně se děje

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy