Vachler do ČT nepřijel. Kvůli vepřům!

Brno - Souboj vepřového s Vachlerem dnes skončil 1:0. Může za to převrácený kamion na D1 a zmatená prasata, která dálnici na dlouhé hodiny uzavřela. Po nehodě se na místě utvořila kolona a v ní uvízl i náš dnešní host Petr Vachler. Informuje Česká televize.

Už samotné vysílání začalo přímo skvěle, když Honza Musil k dnešnímu tématu Pod saněmi píská dodal: „No, to je ale téma, nevím, jak to naplníme.“ Podle Moniky jsme zase celé Dobré ráno měli v duchu pranostiky „Svatá Priska, pod saněmi priská (místo píská)“. Odhadla to opravdu přesně!

Pod saněmi to dnes totiž vůbec nepískalo. Ve Třech Studních na Vysočině se musher Jiří Trnka marně snažil rozjet své psí spřežení. Nepodařilo se! A tak nám alespoň ukázal budoucí šampióny v této disciplíně. Soudě podle výrazu ale mají o své budoucnosti zatím jiné mínění, protože jim ještě teče mléko po bradě.

Naopak ostřílenou závodnicí je skibobistka Alena Housová, která do studia přijela přímo na skibobu. O horách jsme ale mluvili také se spolumajitelkou cestovní kanceláře Jitkou Jarou. Jak to vypadá s brázděním rakouských a jiných Alp povídala právě ona. A abychom nezapomněli na ty naše hory, došlo i na slova chvály: „České hory můžeme taky pochválit, už máme sedačkové lanovky!“ To je pokrok, ne?

Nakonec se nám Petra Vachlera podařilo do vysílání přece jen dostat. I když jenom přes telefon! Vzhledem k tomu, že se zácpa několik hodin vůbec neuvolnila, popřála mu Monika, ať stihne alespoň nominační večer Českých lvů. Vzhledem k tomu, že se bude konat 5. 2. 2011, tak je tam snad dostatečná časová rezerva. Kdo ví, ale držíme mu palce!

Dnešní Dobré ráno bylo plné adrenalinu, i když hlavně v zákulisí. Zítra to snad bude lepší a doufejme, že se nenaplní středeční téma „To je horor“ a vysílání opravdu nebude horor. Těšit se můžete třeba na hororového režiséra Robina Kašpaříka a na výtvarníka Adama Nováka alias Petra Bajzu ze slavných Bylo nás pět. Za minutu šest na Jedničce!

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy