Nový ředitel České televize? Favoritem je Dvořák

Praha - Sázková kancelář Chance vypsala kurzové sázky na to, kdo se stane novým generálním ředitelem České televize po Jiřím Janečkovi, přičemž nejvíce její bookmakeři věří bývalému šéfovi televize Nova Petru Dvořákovi. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí sázkové kanceláře Markéta Světlíková.

Jeho kurz na to, že se stane novým šéfem České televize, stanovili bookmakeři na 2,50:1. Druhým v pořadí je s kurzem 3,50:1 výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč a třetí s kurzem 6:1 šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová.

Naopak nejhorší vyhlídky má podle bookmakerů sázkové kanceláře s kurzem 50:1 Ondřej Zamazal. Sázková kancelář Chance vybrala ale z 32 jen 17 kandidátů, kterým následně bookmakeři stanovili kurz a na které tedy lidé mohou sázet. Výběrového řízení na generálního ředitele České televize se zúčastní 32 zájemců z 36 přihlášených, čtyři byli pro formální nedostatky v úterý vyřazeni. O novém šéfovi České televize rozhodne Rada České televize.

Hlasování o pěti kandidátech postupujících do závěrečného kola volby generálního ředitele ČT proběhne 7. září. Rada se po zúžení počtu kandidátů bude opět zabývat nabídkou na psychologický screening kandidátů. Finálová volba generálního ředitele České televize by se měla uskutečnit 21. září. Po přechodnou dobu mezi odstoupením dosavadního generálního ředitele Jiřího Janečka a nástupem nového generálního ředitele povede ČT nynější Janečkův provozní šéf Vladimír Karmazín. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na generálního ředitele České televize v polovině července.

Právě Rada ČT má za úkol zvolit nového generálního ředitele po Jiřím Janečkovi, který začátkem června oznámil, že se ke konci srpna ze zdravotních důvodů vzdá své funkce. Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009. 

Seznam vybraných kandidátů na generálního ředitele ČT s kurzy od Chance: 

Jméno kandidáta: Kurz:

Petr Dvořák 2,5Roman Bradáč 3,5Alena Müllerová 6,0Hynek Chudárek 8,0Radomír Pekárek 11,0Jan Svoboda 15,0Milan Šíma 16,0Michal Klíma 18,0Fero Fenič 20,0Jiří F. Potužník 22,0Roman Prorok 25,0Petr Bakus 35,0Jan Vít 35,0Nataša Slavíková 35,0Jana Škopková 35,0Jan Vávra 35,0Ondřej Zamazal 50,0Zdroj: Chance

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy