Babovřesky 2: Dokončovací práce filmu finišují

Praha - Pokračování úspěšné komedie BABOVŘESKY Zdeňka Trošky, s pořadovým číslem 2, jsou v plném proudu postprodukčních příprav. Režisér Zdeněk Troška spolu s částí svého týmu pilně pracoval na tom, aby byly vybrány ty nejlepší natočené záběry, a teď nastává další fáze proto, aby film mohl 20. února 2014 přijít do kin. Na filmovém plátně se tak znovu rozvine děj z  vísky, kterou ovládá svými drby, klepy a intriky univerzální drbna Horáčková (Jana Synková) se svým „company“. Ve dvojce navíc podstatně celý příběh ovlivní pětice slavných hokejistů a diváci se mohou těšit i na nečekaná překvapení.

„Materiál je nastříhán do finální podoby, pracuje se na „barvení" filmu. Budou se dělat zvuky, ruchy, postsynchrony a skladatel Karel Vágner připravuje hudební motivy. Myslím si, že pokud se někomu líbila jednička, dvojka ho nezklame. S lehkým nadhledem a nadsázkou se opět vrátíme do vesničky Babovřesky, kde drb střídá drb a pomluva pomluvu a dochází tak, stejně jako občas v životě, k nečekaným zvratům a až neuvěřitelným situacím," říká autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

Téměř před dokončením je i trailer k filmu (krátký sestřih scének filmu), v kterém se milovníci klasických „Troškovin" budou moct přesvědčit, že se opravdu mají do kina na co těšit.

„Jsem moc rád, že se opět sešla skvělá parta herců i neherců, skvělý štáb. Některé postavy přibyly, tak budou naše báby z Babovřesk mít zase o čem drbat. Jsem kluk z vesnice, tohle prostředí dobře znám a do svých filmů se snažím používat to, co jsem v životě vypozoroval, zažil, či zažili moji známí. Stačí, když si vzpomenu na jednu ze svých babiček a okamžitě mi naskakují zážitky, průpovídky, její hlášky. Člověk se jen musí umět dívat okolo sebe, poslouchat a mluvit s lidmi," odpovídá Zdeněk Troška na otázku, jak to dělá, že v jeho komediích má divák pocit, že se nedívá na film, ale že v něm sám je.

V Babovřeskách 2 se opět objeví Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Jana Synková, Jindřiška Kikinčuková, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Lubomír Kostelka, Jiří Pecha, Radek Zima, Jan Kuželka a tentokrát i hokejisté Jiří Tlustý, Jakub Kovář, Jakub Voráček, Ondřej Pavelec    a Radek Smoleňák. Nově také herci Bronislav Kotiš, Martin Stropnický či herečka Miriam Kantorková.

„Už teď můžeme prozradit, že zatímco se „dodělává" dvojka, už má pan režisér i my v hlavě třetí pokračování, které by se mělo natáčet v létě příštího roku. Během října odletíme k moři na výběr lokací, protože malá část děje příběhu se odehrává právě tam. Zkrátka, vezmeme babky z Babovřesk k moři," prozradily producentky filmu Dana Voláková a Michaela Flenerová.

Do trojky by se také měla vrátit zpěvačka Lucie Bílá, která hraje cikánku Aranku, jenž chce pokřtít své jedenácté dítě a dát mu jméno Tygr. „Děj se odehrává den po dni, proto ve dvojce Lucie není, ale ve trojce s ní počítáme." říká Zdeněk Troška.

Filmařům se ale hlavně podařilo vrátit do kin i diváky starších ročníků. Babovřesky mají totiž podíl na největší návštěvnosti kin roku 2013, kam spadají i lidé, kteří jsou již v důchodového věku, což bylo doposud v Českých poměrech dlouhá léta téměř nevídané." Myslím si, že Babovřesky nabídnou lidem zase humor a vrátí jim v téhle složité době úsměv." dodává režisér.

Babovřesky 1 jsou také již od září v prodeji na DVD nosičích.

Související

Slavnostní premiéra filmu Babovřesky 3, Praha 21. 1. 2015

Troškovy Babovřesky 3 za dva týdny vidělo přes 107.000 lidí

Praha - Lidovou komedie režiséra a scenáristy Zdeňka Trošky Babovřesky za dva dva týdny od premiéry vidělo přes 107.000 návštěvníků, kteří v pokladnách 84 kin nechali 14,5 milionu korun. Babovřesky 3 vedou ve víkendové návštěvnosti kin, ale zájem o pokračování je menší než v případě předchozích dílů. Vyplývá to z údajů Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

Film Babovřesky Zdeněk Troška

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 7 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 12 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 12 hodinami

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy