Peter Nagy vydává na přání fanoušků po 30 letech své historicky první DVD

Praha - První historické DVD za 30 let působení na hudební scéně vydává na četné prosby fanoušků oblíbený zpěvák Peter Nagy. Fanouškové se díky DVD můžou vrátit a připomenout si koncert ve Staré tržnici. Na DVD jsou i hosté, mezi nimiž se nachází Petr Janda (Olympic) nebo Jožou Rážou (Elán).

Na DVD je celkem 23 skladeb nejen slovenské hudební legendy, mezi nimiž jsou například hity „Kristínka iba spí", „Profesor Indigo", „Aj tak sme frajeri", „S nohami na stole", „Láska je tu s nami" či „So mnou nikdy nezostarneš".

„Fanúšikovia mi už „pílili uši", že by mali radi nejaký koncert zaznamenaný. Tak som vybral ten najdôležitejší – záverečný koncert turné k 30. výročiu na scéne. Koncert v Starej tržnici som si vybral aj preto, že je pre mňa historicky najvýznamnejší. Keď som totiž pred vyše 30-timi rokmi prišiel do Bratislavy, mal som v jednej ruke kufor, v druhej gitaru a hlavu plnú snov a tvrdohlavých predsavzatí. Chodil som po meste a obdivoval historické budovy. Už vtedy sa mi Stará tržnica zdala príliš veľká a honosná na to, aby sa tam predávala iba zelenina. Je to nádherná hala so zvukom kostola. Má v sebe tú slávnostnú atmosféru," říká s úsměvem Peter Nagy.

„Mám za sebou skvelých muzikantov – profesionálov. Po roku hrania sme boli absolútne zohraní. Myslím si, že ľudia to ocenili potleskom aj spievaním celých piesní s nami. Vytlieskali si dokonca tri prídavky! Koncert trval vyše dvoch hodín a som nadšený, že tá atmosféra je plne zachytená na DVD. Petr Janda dorazil z Prahy aj napriek tomu, že bol dva dni po operácii a zaspieval si so mnou. S Petrom aj s Jožom Rážom už roky občas hrávame spoločné duety. V súčasnosti už nič neriešime, iba si vychutnávame radosť, že sme na pódiu. Ja si to užívam, vnímam energiu publika," dodává

Jak už bylo řečeno výše, fanoušci mohou na DVD najít celkem 23 písní. Každá z nich má pro Petera osobitý význam, a pojí se s nějakou zajímavou vzpomínkou. Srdcovkou slovenské legendy se stala píseň "Agáty".

„Skladba je o láske a súdržnosti. Keď sme preberali históriu mojich piesní, často som spomínal ako vznikali. Je to už 30 rokov čo sme s kapelou Indigo boli na zájazde po Sovietskom zväze. Práve tam v Moskve, na hoteli, som napísal text piesne „Poďme sa zachrániť". Videl som z najvyššieho poschodia hotela ľuďom do okien a prišlo mi veľmi ľúto, ako stereotypne žijeme. A napadol mi slogan „Poďme sa zachrániť!" Malo to veľký súvis s černobyľským nešťastím. Od zamestnankyne našej ambasády som sa vtedy dozvedel prísne tajnú informáciu, že počas turné nám ruská agentúra nečakane zmení trasu a termíny koncertnej šnúry tak, aby sme vystúpili v meste pár kilometrov od Černobyľu! Bolo to kvôli tomu, aby ľuďom v Československu potom cez médiá mohli ukázať, že výbuch jadrovej elektrárne, nie je taká hrozná vec a že sa vlastne nič nestalo. Zo zúfalstva som uprostred turné musel simulovať, že mi odišiel hlas a nemôžme pokračovať v turné. Dodnes mi z toho behá mráz po chrbte," dodává na závěr.

Související

Dalibor Janda, český zpěvák pop music, textař a hudební skladatel, který největší popularity dosáhl v 80. letech 20. století, když se v letech 1986–1988 stal Zlatým slavíkem třikrát v řadě. Mezi jeho hity patří Hurikán nebo Kde jsi?.

Začíná festival Benátská!, Karel Gott kvůli nemoci koncert zrušil

V Liberci dnes začíná festival Benátská!, na němž měl dnes večer v rámci tradičního Večírku pro nedočkavé vystoupit Karel Gott. Ve středu ale kvůli akutnímu zápalu plic vystoupení zrušil. Nejpopulárnější český zpěvák měl na festivalu oslavit své 80. narozeniny, které připadly na 14. července. Organizátoři uvedli, že večer s orchestrem Pavla Větrovce vystoupí podle plánu umělci, kteří měli být Gottovými hosty, jako Ilona Csáková, Markéta Konvičková nebo Petr Kolář.
Gott, Karel

Gott vystoupí na festivalu Benátská!, doprovodí ho slavíci Janda a Nagy

Karla Gotta na zahájení 27. ročníku festivalu Benátská! v Liberci doprovodí další dva zlatí slavíci Dalibor Janda a Petr Nagy, jimž se podařilo narušit Gottovu vítěznou sérii v soutěži. První den festivalu, který se v Liberci koná od 25. do 28. července, bude patřit oslavě Gottových 80. narozenin. Samostatný koncert, který se měl v den narozenin 14. července uskutečnit v pražské O2 areně, zpěvák ze zdravotních důvodů před dvěma týdny zrušil.

Více souvisejících

Peter Nagy

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy