Zion Train oslaví třicetiny i v Praze

Praha – Jedna z nejunikátnějších kapel s nejzábavnějšími koncerty slaví své třicetiny. Zion Train využívají dubové míchání, živé hraní na akustické nástroje a dosud odehráli dva a půl tisíce koncertů. Originální show předvedou i v Praze.

Zion Train v příštím roce oslaví třicáté výročí své existence, během které dosud odehráli na dva a půl tisíce koncertů. Ve výčtu jejich různorodé řady vystoupení najdeme Woodstock v Polsku, Fusion Festival v Německu, americký Sierra Nevada World Music Festival, Glastonbury Festival v Anglii i český Planet Festival.

Britští Zion Train se nepochybně řadí mezi nejoriginálnější a naživo nejzábavnější dubové kapely na světě. Skupina používá dynamické dubové míchání, živé hraní na akustické nástroje, které doplňují výjimeční zpěváci. Každé z vystoupení Zion Train slibuje jedinečný koncertní zážitek.

Skupinu založili Neil Perch a Ben Hamilton v roce 1988 v Oxfordu. O dva roky později se přidali další členové – Colin Cod a Dave Tench a skupina přesídlila do Londýna. Konečnou sestavu doplnila zpěvačka Molara v roce 1992. V devadesátých letech se proslavili singly Power One a Power Two, zlomovým však pro ně byl single Follow Like Wolves, který vyšel v roce 1992. Zion Train se záhy stali jednou z nejvýznamnějších kapel dubové scény.

V roce 2001 se členové kapely rozhádali a Neil Perch následně pokračoval s obnoveným obsazením, které tvoří trumpetista Dave Hake, trombonista Bigga a skupina mezinárodních hudebníků a zpěváků.

Zion Train vystoupí v Praze 14. září ve Futurum Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici za 330,- Kč + poplatky na webu Futurum Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal a na místě v den koncertu 390,- Kč.

Související

Více souvisejících

Futurum Music Bar skupina Zion Train koncerty Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy