Výstava obrazů v Galerii U Klicperů v rukou umělců z Čech a Ukrajiny

Praha - Výstava dvou umělců Němce a Ščigola zaplaví Galerii U Klicperů. Martin Němec dokonce vydal několik alb a dokonce také jedno z nich s Bárou Basikovou. Napsal také několkfilmových scénářů.

Obrazy Martina Němce můžete v Galerii U Klicperů vídat do 12. prosince. Martin Němec, narozený v roce 1957 v Praze, absolvoval AVU u profesora Smetany a velmi rychle zaujal svým světem imaginativních obrazů. Kromě malířství se věnuje hudbě jako kapelník a autor rockové kapely Precedens a skupiny Lily Marlene. Vydal mnoho autorských alb, také s Bárou Basikovou. Vytvořil hudbu k řadě filmů a divadelních inscenací, připravil několik filmových scénářů. Napsal také povídkové knihy Stodola a Vana s výhledem.

Slavnostní zahájení výstavy obrazů Michaila Ščigola zaočne v sobotu 14. prosince 2013 v 18.00 hodin. Autor je původně ukrajinský architekt, ale také sochař a malíř. Od roku 1990 žije v naší zemi a dnes už patří mezi výrazné osobnosti české výtvarné scény. Ve svém díle vychází z evropského expresionismu a spojuje moderní umění západu s byzantskou kulturou východních slovanů.Výstava potrvá do 12. února 2014.

Související

Praha, ilustrační foto

Záhada kolem Pražského hradu: Proč na něm první český král nesídlil?

Nepřehlédnutelná dominanta hlavního města Prahy a odvěký symbol české státnosti, to je Pražský hrad. Svou významnou roli v otázce svrchovanosti nad okolím měl pražský ostroh již od nepaměti. První česká knížata, počínaje Bořivojem, soustředila svou moc právě sem. Přesto zde později první český král nesídlil. Který to byl a proč se tak stalo?

Více souvisejících

Praha - Vyšehrad

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy